sunnuntai 14. elokuuta 2011

Treenitauon -ja loman- loppu

|


Eilen loppui vihdoinkin meidän venähtänyt treenitauko. Otettiin loman viimeinen Ojankokäynti Fiiliksen ja Riitan kanssa, mutta mikä teki päivästä hieman rutiineista poikkeavan oli se, että mehän suunnattiin paikalle autolla! Ei siis kahta tuntia kolmella bussilla.
Saldo: kolmesti valoihin sammunut auto, matkapahoinvointinen Fiilis-parka, tutuksi tulleet Herttoniemen teollisuusalueen syrjäkujat sekä rapiat puolitoista tuntia autossa. Kaikki tämä kahdeksan (8) kilometrin matkalla. Älkää naurako! Sain juuri ajokorttini, ja sanotaanko näin, että sisäisen navigaattorini piuhat saattaa olla solmussa. Vaikka olihan meillä oikea navigaattorikin. En vain halunnut totella sitä, se kun olisi halunnut viedä minunlaiseni noviisin oikopäätä kehälle ajamaan hurjaa 80km/h nopeutta. Navigaattorin hieman virolaisella aksentilla maustettu nokkavan komentava äänikin saattoi olla osasyy moiseen kapinointiin. Saatoin hieman pelätä kanssamatkustajien hengen puolesta nöyrtyessäni lopulta navigaattorin tahtoon ja kiihdyttäessäni rampilta rekkojen sekaan. Päästiin me kuitenkin kirosanojen saattamina perille. Kiitos Riitta henkisestä tuesta! Ja pahoittelut mahdollisista traumoista..



Treeneissä Muru oli hieman lahna. Saatiin me kuitenkin rakentamaamme rataa muutamasti toistettua, minä edellä juosten koiraa kannustaen ottamaan edes muutaman laukka-askeleen mielikseni. Ehkä hommasta on kadonnut Murun silmissä se alkuloiste, pitänee yrittää keksiä millä maustaa tulevia treenejä. Yleensä se on ollut suhteellisen helposti motivoitavissa ihan jo pelkästään jollain kuivettuneilla juustonpalasilla. Superherkkukaan ei ole viimeaikoina motivoinut tekemään juuri mitään. Muru on myös alkanut kesken vauhdin lähtemään haahuilemaan nenänsä perässä. Tyyppi käyttäytyy muutenkin oudosti. Vinkkejä otetaan vastaan.

Tänään me vietetään viimeinen lomapäivä pitkästä aikaa ohjattujen treenien muodossa. Viimeistään maanantaiaamuna se kai on hyväksyttävä: loma loppuu.

Mutta kesähän muuten ei.

14 kommenttia:

f kirjoitti...

Oletpa taas ihania kuvia saanut otettua. :---)

Roosa kirjoitti...

Kiitos!

Josefiina kirjoitti...

Tuo hyppykuva on tosi onnistunut! :) Ja ajokertomuksesi sai hymyn huulille, voin hyvin kuvitella tilanteen.. mie alottelen kai nyt autokoulua ja ajatuski rattiin pääsemisestä hirvittää ja huvittaa.
Motivaatio-ongelmassa en osaa neuvoa, voisko se johtua hormoneista? Niin tai näin, tsemppiä tuleviin treeneihin. Ja kyllä muuten kesä loppuu, onneksi <3

Roosa kirjoitti...

Kiitosta! Voin sanoa, että ajokokemuksesta oli kyllä hymy kaukana :D Riittaparka, joutui todistamaan sitä härdelliä merimiespuheen säestyksellä. Tsempit sulle autokouluun! Siellä ajaminen on oikeastaan aika lohduttavaa: pelkääjänpaikalla istuvalla ajo-opella kun on se jarrupoljin.
Motivaatio-ongelmasta olen minäkin hormoneja ehtinyt syytellä, eikä sitäkään kai pois voi sulkea. Korvienvälistä varmaan kuitenkin, kun mikään ei oikein kiinnosta. Ehkä Muru on vielä lomalla.
Viimeisen lauseen kieltäydyn lukemasta uudelleen!

Jonna kirjoitti...

Täälläkin luettiin ajokertomusta huvittuneena :D Kauhulla muistelen omia ajokortin alkuaikojen kurvailuja liikenteessä, onneksi tosin täällä idässä ollaan vähän väljemmillä vesillä mitä pk-seudun ruuhkalabyrinteissa.. (En ikinä, tai ainakaan kovin helposti, suostuisi ajamaan missään 100km säteellä Helsingistä!) Joten hatunnosto sinne!

Ja upeita kuvia jälleen kerran Murusta (& Fiiliksestä)!

Riitta kirjoitti...

Haha, olihan se _vähän_ säätöä joo mutta perille päästiin ja jopa hengissä ;) No ei, voin vaa kuvitella millasta mun ajaminen on sitten kun kortin saan (jos mulle koskaan sellaista annetaan)! Voi olla että en turvallisuussyistä uskalla ensimmäiseen vuoteen ottaa ketään muuta kyytiin :'''D

Nii ja vaikka koulut onki nyt alkanu, niin vois kyl jokukerta viileemmillä ilmoilla mennä reenailee, jaksais koiratkin paremmin. Niin jos sä vaan ylppärilukemisiltas kerkeet =)

Roosa kirjoitti...

Jonna, minäkin mielellään kurvailisin ajoseikkailuni täällä Sipoon metsissä, tai vaikka sadan kilometrin päässä pelottavista liikennevaloista ja ennenkaikkea kiukkuisista kanssa-autoilijoista! Ja kiitokset, hatunnostokin autuaasti vastaanotettu!

Riitta, kyyyyllä me hengissä selvittiin, Fiilis myös. Taisi vaan raukka joutua koville :D
Lupaan höllätä kytkinjalkaa ja painaa kaasua tiukan paikan tullen, muutoin epätietoinen köröttely kirouksineen on vielä jatkossakin taattua!

Ylppärilukemisilta ja ylppärilukemisilta..... Huomenna aloitan. Ihan varmasti! Ja ehdottomasti mennään, nyt kun meiltä tämä matkan taittaminen käy niin kertakaikkisen kätevästi (:D)!

Riina kirjoitti...

Hieno ajoreissu ollut, mutta hei pääasia on se, että pääsitte perille ehjin nahoin. ;) Itelläkin enää vajaa vuosi ajokortin saamiseen ja kuukausi kuukaudelta ajatus AUTOLLA ajamisesta kauhistuttaa vieläkin enemmän.

Hienoja kuvia! :)

Sirkku kirjoitti...

Mulla on uhkaava tunne siitä, että meidän blogi täyttyy ei-niin-onnistuneiden ajoreissujen kuvauksista jonkin ajan kuluttua... Onneksi tässä on vielä puolisen vuotta aikaa valmistautua henkisesti :D

Kauniita otoksia! Pitäisi joskus kunnostautua ja ottaa kamera agitreeneihin mukaan, että saisi Susustakin lisää harrastuskuvia.

Roosa kirjoitti...

Riina, hienosta ajoreissusta en niin tiedä (Itä-Helsingin teollisuuskadut ei niitä kaikista silmiä hivelevimpiä nähtävyyksiä ole), mutta hengissä ollaan! :D Ajatus autolla ajamisesta tuntui mustakin kamalalta vielä keväällä, -ennenkuin minusta tuli kaltaiseni mestarikuski-, sillä enhän minä pysynyt edes skootterin selässä kaatumatta. En tosin pysy nytkään. Että kaipa se siitä! :D
Kiitos!

Sirkku, vai se on sullakin edessä! Henkinen valmistautuminen ei kyllä ole mitenkään liioiteltua, onneksi ajo-opet tuntuvat olevan varsin taitavia harhauttamaan sitä selkäpiistä kumpuavaa jännitystä loputtomilla höpötyksillään.
Ja kiitos! Meilläkin harrastuskuvasaldo on aika köyhähkö. Täytynee tässä nyt törkkiä sitä kameraa kanssatreenaajien kouraan vielä kun valoa on.. :D

Tiina kirjoitti...

Täältähän löytyi mukava blogi hienoilla kuvilla varustettuna! Pitääkin laittaa osoite talteen ja jatkossakin käydä lueskelemassa. :)

1,5h 8km matkalla kuulostaa jo kyllä aika taidokkaalta! ;)

Roosa kirjoitti...

Voi kiitoksia!

Mutta hei, seuraavalle kerralle voisi tavoitteeksi asettaa jo 45 minuuttia.. :D

Sarianne kirjoitti...

Murulle sopii hyvin ruskea panta. Ei mulla mitään sen syvällisempää sanottavaa .

Roosa kirjoitti...

Eikö sovikkin! Se on ihan uusi. Vielä kun saisi ruskean nahkahihnan tuohon pariksi..

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)