torstai 7. huhtikuuta 2011

Kesä arkistojen uumenissa

|
Ikuisuudeksi venynyt kevääntulo, loskakelit ja sitkeät yöpakkaset saa kesän odottelijan epätoivon partaalle. Herättelin varovaisesti viimesyksynä koomaan mennyttä kovalevyäni, joka pitää sisällään kaikki kuvat vuodesta 2006. Taistelun jälkeen sain sen luovuttamaan muutaman kuvan viimekesältä, ja voi mitä löysinkään! Muutama vanha suosikkikuva sekä pari ennenjulkaisematonta saa nyt ilahduttaa näin loskakelien keskellä kärsimätöntä kesänodottelijaa. Tulisit jo. Missä viivyt, kesä! Voi sitä onnea kun pääsee hätistelemään hyttysiä niskastaan ja poimimaan punkkeja koiran korvanjuuresta. Tai pelästymään käärmeitä laiturilta. Olen suunnitellut vaikka mitä tulevalle kesälle, mutta kaikista eniten odotan niitä päiviä, jolloin ei tarvitse seurata suunnitelmia tai edes muistaa kellonaikaa saatika päivämäärää, ja jolloin voi vaan lähteä ulos huolehtimatta kerrospukeutumisesta villasukkineen ja kaulaliinoineen. Pitkät päivät ja omat treenit Ojangossa! Uimista koirarannalla, viikonloppuja mökillä.






Pahoittelen, jos tietokoneenne huutavat hallelujaa kuvien määrän vuoksi. :D

Täytyy sanoa, että jos jotain entisestä kuvauskokoonpanostani kaipaan, niin sitä upeaa 85/1.4 objektiivia. Tosin näin talven harmaiden kuvien jälkeen en malta odottaa, mitä oikeasti tuo tämänhetkinen kalusto tarjoaa ja pystyykö nykyinen objektiivi samaan. Kesätyöt on taattu, joten uuden objektiivin hankinta on ainakin ehdottomasti kesän ostoslistalla sijalla yksi. Taas yksi syy odottaa kesää entistä malttamattomampana!

18 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Upeita kuvia (kuten aina), et oo ainut joka ikävöi kesää... :(

Jenna kirjoitti...

Täälläkin yksi kesän odottelija! Tosin oon nyt jo ihan fiiliksissä, kun lumet on sulaneet sen verran että maata on näkyvissä (ja kentät sulat!) :D

Roosa kirjoitti...

Julia, kiitos! Ehkä se vielä kääntyy kesään vaikka toi talvi onkin venynyt ihan liian pitkäksi.. Veikkaan kyllä että meidän takapihalla on lunta vielä kesäkuussa! :D

Jenna, etenkin treenikenttien sulamista odottelen minäkin! Aikeissa olisi kyllä käydä jo tulevalla viikolla testaamassa miltä kentät näyttävät vai onko ne vaan lammikkoja vielä.. :D omat treenit, niitä odotellessa!

Minna kirjoitti...

Hei!

Miten olet saanut asetettua noin, että kuvat aukeaa klikkaamalla tuollaiseen harmaaseen kehykseen sulje-nappulalla?

Kiitos jo etukäteen. :)

Roosa kirjoitti...

Moippis,

se on sellainen Thumbnailviewer-niminen koodi, joka tuon efektin saa aikaan. (täältä http://www.dynamicdrive.com/ ladattavana)
Edellämainitsemassani linkissä on myös aika kattavat ohjeet tuon systeemin asentamiseen, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi: lataa vaadittavat tiedostot koneellesi (kuvat sekä .js ja .css- tiedostot), lataa ne palvelimellesi, ja linkitä tiedostot sivun pohjakoodin < head >-osioon.
Kuvakoodi on mainittu myös siellä sivulla, ja sinne kun heittelee omien kuvien osoitteita niin pitäisi homman pelittää. :)
Ja jos sitä scriptiä haluaa lähteä tuunaamaan niin sekin onnistuu.

Aika yksinkertaista loppujenlopuksi, toivottavasti hyödytti!

Minna kirjoitti...

Kiitos! Mistähän tuolta sivulta löytyy tuo kyseinen koodi? Olen itsekin bloggerissa, joten miten korvaan tuon "lataa palvelimelle" kohdan?

Roosa kirjoitti...

Siellä sivun yläkulmassa on hakupalkki. (Tämä on kuitenkin se nimenomainen koodi joka tässä meidän blogissa on: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/thumbnail.htm)

Lataa vaikkapa websille tai muuhun vastaavaan, ja linkität ne tiedostot tänne bloggeriin sen kautta. Muokkaat siis sitä ensimmäisen kohdan koodia niin, että pelkän tiedoston nimi korvautuu sillä tiedoston osoitteella.

Minna kirjoitti...

Kääk, oon vähän peukalo keskellä kämmentä tän kanssa. Ei sulla sattuis olemaan meseä ja olisit niin ihana, että jaksaisit auttaa? Oon ettinyt jotain kivaa kuvaratkaisua blogiini ja tämä se on. :)

Minna kirjoitti...

Kuvakoodi toimii juuri ihanasti! Kiitos vielä kerran. Katsoin jo aikasemmin, että teet ulkoasujakin. Mitenhän sulta onnistuis hyvin karvaisen koiran leikkaaminen tausta irti? :D

Roosa kirjoitti...

Hyvä että toimii! Ja ole hyvä vain, oli kiva olla avuksi.

Juu, teen ulkoasuja. Onnistuu, mutta miten hyvin, se riippuu kuvasta. :)

Minna kirjoitti...

Tuliko edellinen viestini perille? Sori nyt, kun spämmään teidän bloginne kommenttiboksit täyteen. :D

Sarianne kirjoitti...

Kesä sais rientää jo!!! Nyt on kuvaamiseen liian rumaa, kun kaikki on vielä kuollutta ja märkää. Ei tosin enää montaa viikkoa, niin luonto (ja punkit ikävä kyllä) herää henkiin! :)

Moona kirjoitti...

Heippa! Tykästyin tekemiisi ulkoasuihin ja ajattelin kysäistä josko tekisit pientä remonttia meidän poikien blogiin pientä korvausta vastaan. Kyse on siis lähinnä kuvankäsittelystä, itsellä kun ei taitoa löydy yhtään. :)

Laita mailia jos sinulla olisi aikaa tehdä jonkinlainen kuvabanneri meille:
moonakemppi@live.fi

Kiitos!

Roosa kirjoitti...

Minna, ei näy tulleen perille.

Sarianne, voi sanoppas muuta! Ja tosiaan, punkkeja lämmöllä odottaen.. :D

Moona, laitan mailia jahka kotiudun lomareissulta!

Moona kirjoitti...

Jep, laittele viestiä kunhan ehdit!

Jossu kirjoitti...

Ihana kuvaspämmi, mä aina jaksan ihailla Murua ja sun kuvaustaitoja!

Roosa kirjoitti...

Voi kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yksi joka on jäänyt koukkuun Murun blogiin (: Upea, viihdyttävä ja ulkaosultaan mukava!

Olin kokeilemassa meidän blogiin tuota kuvajuttua (millä nimellä sitä nyt voisikaan kutsua....?), jolla kuvat aukeaa pieneen harmaaseen ikkunaan. Sain tuon 1. kohdan laitettua blogin palvelimelle, mutta kohdassa kaksi (step 2) tuli ongelmia. Mihin tämän kohdan koodi pitää HTML-tekstissä laittaa?

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)