lauantai 2. heinäkuuta 2011

Tekniikan hylkäämät

|
Taidan vakavasti harkita hylkääväni uskollisen ystäväni, jonka kanssa yhteiselo viimeaikoina on ollut lähinnä pelkkää taistelua. Enkä nyt siis puhu koirasta. Uskollinen pöytäkone irtisanoi itsensä imaisten kaikki kuvat mukanaan. Toivottavasti sen elvyttäminen toimisi edes niin, että saisin napattua viimevuosien kuvat talteen. Varmuuskopiointihan kun on yliarvostettua..
Viimepäivien kuvasadon olen suosiolla siirtänyt kannettavalle, jonka näyttöön ei ole kuvankäsittelyssä luottaminen.
Tähän tilanteeseen keksisin miljoona ja seitsemänsataatuhatta lohduttavaa pientä kapistusta. Vaikka tietokoneparka vetelee viimeisiään, huomaan taipuvani kokoajan enemmän ja enemmän uuden objektiivin suuntaan. Ei ehkä pelasta vanhoja kuviani, mutta saattaa säästää mielenterveyteni.
Konetaisteluturhautumisten lomassa on kuitenkin tullut räpsittyä muutama lohdutusräpsy ja -video. Video olkoon tosin toistaiseksi heikkolaatuinen, lataan sen uudestaan jahka jaksan lähteä senkin kanssa neljättä kertaa taistoon.









Ei tainnut ollakaan pelkkä tekniikka joka hihnanpään nyt on hylännyt: itsehillintäkin lienee paennut tästä päästä ja näin ollen kuvamääräkin on sen mukainen. Taisin lyödä juuri jonkun ennätyksen. Lupaan säästää teitä lukijoita ja antaa lopuille kuville ihan oman postauksensa. :D

5 kommenttia:

Josefiina kirjoitti...

Tekisi mieli sanoa että selvästi johtui vain pöytäkoneesta kauniit kuvasi, läppärin kautta suodatettuina kaikki ihan hirveitä! Mutta ei, hienoja kuvia. Olen tosin alkanut vahvasti taipua siihen diagnoosiin, että kaikki joilla EI ole mustaa koiraa, osaa kuvata. Laitan kohta Amorin vaihtoon tai sille levitän sille vaalennusaineen päähän samalla kun itselleni..
Sie osaat tehdä videoita, koota niitä tuollaisiksi joita jaksaa katsella uudestaankin. Ja Muru on kaunis malli. Ja huomaan kirjoittavani jotakin pientä novellia tähän vastaukseksi, koska viivyttelen lenkille lähtemistä vesisateen vuoksi. Vaikka Amor istuukin ja tuijottaa tuossa syyttävästi. Tämä alkaa jo kuulostaa meidän blogimerkinnältä:D

Mitä objektiivia sie seuraavaksi? Mie olen säästänyt kirjanmerkkeihin sigman 70-200/2.8-ostopaikan, odotan vain tilipäivää ja että saan klikata " Osta nyt>Kassalle" :D Hihii. Harmi kun ei rahat riitä 135L:n.

Roosa kirjoitti...

Haha, kiitos! Mutta diagnoosisi ei pidä paikkaansa.. Keksin nimittäin yhden, joka varsin ansiokkaasti kuvaa mustaa koiraansa. Vinkki: yhdeksänkirjaiminen nimi, joka alkaa j:llä ja päättyy a:han. ;) Että älä nyt vaan ala poloista blondaamaan, miltähän Amorkin näyttäisi kun sille alkaisi kasvaa juurikasvua! :D Johan sitä alkaisi muut kiusaamaan.
Ja kiitosta! Minä taas tuppasin kaikki kuvat yhdessä rytäyksessä samaan postaukseen vältelläkseni lenkille lähtöä tuonne käsittämättömään helteeseen samalla kun Muru raateli jalkojani yrittäen selvästi viestittää tyhmälle omistajalleen pakottavasta p-hädästä... :D Kamalan julmaa.

Mulle tulee samainen sigma! Mietin pitkään otanko 70-200/4L:n, sillä vähänhän tuo sigman paino hirvittää.. Mutta tuota kapistusta kantaessa lihaskunto kyllä kasvaa ja vuoden loppuun mennessä haban halkaisija lähentelee varmaan samoja lukemia kuin Hulk Hoganilla. (Tämähän siis toki on tärkein kriteerini juuri tuon lasin hankkimiseen. :D)

Josefiina kirjoitti...

:D Haha, Hulk, toivottavasti ei! Mie en halua bodarin mainetta. Kai. Me ollaan sitten aika objektiivisamiksia muuten! Vähän saatan tosin olla kateellinen etumatkastasi rungossa.
Ja vielä piti pahoitella kuvien kohtaloa! Meiltä meni Eetu-yorkin viimisen vuoden aikana otetut kuvat kaikki hukkaan kun silloinen kone kaatui. Vähän tuntu(u) pahalta.. sittemmin olen alkanut oppia ulkoisen kovalevyn ja kaikkien mahdollisten muiden ulkosten muistien tärkeyden. Voin vain kuvitella tuskan määrää jos viimisten neljän vuoden kuvailut oliskin yhtäkkiä poissa. Toivottavasti pöytäkoneesi siis vielä suostuu jonkunlaiseen yhteistyöhön ja suosittelen oikeasti ulkoselle muistille tallentamista!
Amorin tyvikasvua en halua edes kuvitella, ...

Roosa kirjoitti...

Hahah objektiivisamiksia! Ja eiei, ei vielä pahoitella kuvien kohtaloa! Täytyy pitää toivoa yllä tuon konevanhuksen virkoamisesta. Toivottavasti mun kuvien ei käy samoin. Lupaan ja vannon siirtäväni kuvat ulkoiselle muistille hetiheti kun/jos ne saan pelastettua! Ironista tässä vieläpä on, että omistan ulkoisen kovalevyn, mutten ole viimeiseen vuoteen kuvia sinne siirtänyt.. Vanhempia kuviakin vain satunnaisesti. Pitäisi varmaan ryhtyä teettämään kymppikuvia, niin ainakin jäisi jotain jäljelle kun tekniikka hylkää..

Tuulia kirjoitti...

Muru on niin ihana! (: Terveisiä ja hyvää kesää sinne.

http://pyrysekarotuinen.blogspot.com/

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)