sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Uimamestarin elkein





Hölläilyn sijaan me pyhitettiin perjantai uimiselle: testattiin uudehko Helsingin koirauimala ja täytyy sanoa, että oli varsin miellyttävä kokemus! Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevaan uimalaan on meiltä kahdenkymmenen minuutin matka, ja voin kyllä varsin tyhjentävästi todeta, ettei meiltä ole minnekään kahdenkymmenen minuutin matkaa. Olen jo tottunut varaamaan julkisilla kulkemiseen täältä susirajan toiselta puolen vähintäänkin tunnin suuntaansa, joten yllätyin, kuinka mutkattomasti päästiin perille vain yhdellä bussilla.

Muru yllätti puolestaan menemällä itse muutaman kerran pallon perässä altaaseen uimaan. Useimmiten se kuitenkin jäi rampille odottelemaan tassut tukevasti pohjassa, josko joku antaisi sille vähän vauhtia ja tyrkkäisi veteen. Muru oli vedessä lievästi ilmaistuna järkyttyneen näköinen, vaikkakin polski menemään tuoden pallon samantien heitettäväksi uudelleen veteen. Sitä ei siis ole rääkätty, vaikka voisin itsekin moisen päätelmän kuvien perusteella tehdä.. Uimaopettaja kehui Murun uintitekniikkaa, ja kyllä minäkin huomasin eron niistä ensimmäisten uimalakertojen räpiköinneistä. Ihmeellistä, olin aivan varma, ettei Murulle voisi kertakaikkiaan kehittyä minkäänlaista vaistoa uimiseen.

Tästä voisi kehkeytyä ihan mukava kevyt harrastus agilityn ohelle. Voisi tehdä tavaksi yrittää käydä kerran kuukaudessa tai parissa. Uiminen ei ole ainoastaan hauskaa, vaan myös varsin tehokasta liikuntaa!

12 kommenttia:

Huiskuhantamme kirjoitti...

Kylläpä on taas upeita kuvia!:D & ihana toi video:)

Nea kirjoitti...

Oi vitsi, mä oon kans halunnu käydä ton uuden paikan testaamassa :) oliko minkälainen paikka?

Roosa kirjoitti...

Kiitos :)

Oli kyllä tosi kiva paikka! Sai olla ihan rauhassa, allasalueet kun on eristetty sellaisilla puoliseinillä. Altaat on pienempiä kuin Hyvinkäällä, mutta mua se ei kyllä haitannut ollenkaan. Se oli oikeastaan hyväkin juttu! Henkilökunta oli mukavaa ja uimaopettaja vaikutti asiantuntevalta, osasi käsitellä Murunkin kaltaista arkajalkaa ja kun huomasi uimisen luonnistuvan, siirtyi itse syrjemmälle ja antoi meidän uittaa koirat loppuajan. Tuli ihan sellanen olo, että ens kerralla pärjätään ilman ihmistä siellä altaassa :)
Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen ajatellut viedä Oton tuonne koirauimalaan! :-) Kiva kuulla suosituksia, ainakin tulee mentyä!

Josefiina kirjoitti...

Voi ei tuota Murun ilmettä kun se on tuomassa palloa takas :D Aivan ihania kuvia ja juttu, missähän täältä ois lähin koirauimala, Oulussa kai?

Roosa kirjoitti...

Jenna, kannattaa käydä katsastamassa!

Josefiina, no sanos muuta! Vähän on dramaattinen meininki.. Mietin tätä blogipostausta kirjoittaessani, että kiva kirjoittaa kuinka Murulla oli hauskaa kun kuvissa näkyy rääkätty hukkumaisillaan oleva pieni koira. :D
Googlaamisen perusteella Oulussa ainakin on!

Kata kirjoitti...

Meidänkin on Manun kanssa pitänyt käydä kokeilemassa yleensäkin koirauintia. Ainakin Muru näyttää tykkäävät :D Manu ei ole ikinä uimisesta niin kauheasti välittänyt, mutta mietin josko kävisi edes kokeilemassa. Mietin että lähin koirauimala on varmaan Hyvinkäällä. Jos en ihan väärin muista niin onko teillä sieltä kokemusta?

Roosa kirjoitti...

Joo me ollaan käyty useasti siellä Hyvinkään koirauimalassa! Se on myös kiva paikka, vähän suurempi ja siellä on suolahuone, mikä myös oli aika.. eksoottinen kokemus :D
Murukaan ei edes osannut uida, kun ensimmäistä kertaa käytiin. Mutta kyllä se vaan nyt on oppinut ja vieläpä tykkääkin uimisesta. Kannattaa kokeilla!

Sarianne kirjoitti...

Oliko noissa top caniksen liiveissä kaksi remmiä mahan ali? Mietin ensi kesäksi Aksulle parempia liivejä ellei saada jotenkin kursittua halpisliivejä toimiviksi. Niissä kun aukeaa se rintaremmi ärsyttävästi löpsöttämään :/

Roosa kirjoitti...

Noissa liiveissä oli yksi remmi mahan ali. Paljon en noista tiedä, mutta tuntuivat olevan vankkaa tekoa! Mutta ehkä halpisliivien rintaremmin sen solkiosan voisi yrittää vaihtaa, jos alkuperäinen on löysä?

Jemina / Soopelimonsterit kirjoitti...

Mikä putki oli käytössä? Ollaan menossa Hyvinkäälle parin viikon päästä ja varasin koululta 85mm F/1.8 ja 24-105mm F/4 L. Shelttejä kuvailisin altaan reunalta, mutta en osaa päättää kumman putkista otan. 85mm olisi parempi piirto, mutta itse pitää jatkuvasti siirtyä lähemmäs tai kauemmas kun taas 24-105 olis paljon pelivaraa...

Ihania kuvia!

Roosa kirjoitti...

Kiitos! Mulla oli juuri toi 85/1.8. Jos noista kahdesta pitäisi valita, niin en oikeastaan edes pahemmin jälkimmäistä harkitsisi, vaikken sen laatua millään tavalla kyseenalaistaisikaan: valovoima on kuitenkin sisätiloissa aina valttia, ja altaanreunalla 85mm tuntuu polttoväliltään juuri sopivalta. Ehkä johtuu omista mieltymyksistäni kiinteitä kohtaan, mutten zoomia jäänyt edes kaipaamaankaan. :)
Hyvinkään allasalue on suurempi, joten en usko, että 85mm ainakaan kovin ahtaaksi jäisi - ja toisaalta, polttoväleillä 85 ja 105 ei käytännössä ole niin suurta eroa. Totta on, että pelivaraa zoomauksen suhteen saat jälkimmäisellä, mutta itse pitäisin valovoimaa tärkeämpänä tekijänä. :) Ainahan voi ottaa askeleen tai kaksi kiinteäpolttovälinen objektiivi nokalla zoomauksen sijaan.
Siispä: 85/1.8! Tai sitten ota mukaan molemmat - ja totea sama itse :D

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)