torstai 25. huhtikuuta 2013

Napakymppipentu 9kk: Juoksut!

|



Vakava paimen-ilme muuttuu aika äkkiä kyttäyksen muututtua ajojahdiksi..

Tänään Penni täyttää yhdeksän kuukautta. Ja niinhän siinä on nyt käynyt, että pikkupaimen aloitti ensimmäiset juoksunsa maanantaina. Mahdoton ajatus, jota en ole vieläkään oikein osannut sulattaa. Että napakymppipentu muka olisi aikuisuuden kynnyksellä. Treenit jää nyt tauolle ja juoksut tulivat sinänsä sopivaan aikaan: ovat alta pois kesään mennessä, eikä agivalmennuksiakaan missata kuin korkeintaan yhdet!

Ensimmäiset juoksut ovat iso kynnys sen puolesta, että pikkuhiljaa odottaisi pennun saavuttaneen aikuismittansa (49cm, 16kg) ja ehtineen näyttää jo sille vakiintuneet luonteenpiirteensä. Voi pysyisipä Penni sellaisena kuin se nyt on, vielä juoksuistaan päästyäänkin! Muistan Murun ensimmäiset juoksut ja kuinka koira muuttui aivan hirvittävästi niiden myötä. Siitä tuli oikea narttu ihan sanan kaikissa merkityksissä. Penni on kyllä aavistuksen rasittava nyt juoksujensa kanssa. On muun muassa syönyt kahdet juoksupöksyt. Se on tuhonnut muutenkin aivan tolkuttoman määrän tavaraa. Viime viikolla meni näin vetreästi ulkomuistista luetellen muun muassa kolmet kengät, toppahousut, pari koristetyynyä ja reppu. Helppo pentu se ei ole siis ollut viime viikkoina, vaikka lähes poikkeuksetta onkin niin kovin mainio. Yksin kotiin jääminen on Pennin mielestä aika mälsä juttu.

Juoksut! Ei voi olla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oon seuraillut blogiasi jo kauan ja täytyy sanoa, että aivan uskomattomia kuvia! Millaisilla asetuksilla kuvaat yleensä? Mulla on ongelmana, että erityisesti vauhdikkaita kuvia kuvatessa tarkennus ei onnistu kohteeseen (koiraan nyt esimerkiki).

Roosa kirjoitti...

Kiitos! Mä kuvaan täysmanuaalilla/av:lla riippuen mitä kuvaan. Niitä sporttikuvia suurimmalla aukolla (=pienin f-luku, esim. 1.4, 2.8 tms.. Kuten lähes poikkeuksetta kaikki muutkin kuvani), tarpeeksi lyhyellä valotusajalla ja jatkuvalla tarkennuksella (canoneissa AI servo) sekä manuualisesti valitulla tarkennuspisteellä. Kaikista tärkeintä on lyhyt suljinaika, joka saadaan aikaiseksi vallitsevan valon mukaan tarpeeksi suurella ISO-arvolla ja aukolla. Tarkennukseksi kannattaa asettaa juurikin käsin valikoitu tarkennuspiste (usein keskimmäinen), ettei kameran tarvitse jahkailla minne tarkennetaan. Jatkuva tarkennus pitää tarkennuksen yllä laukaisimen ollessa painettuna puoliväliin. En tiedä millä rungolla kuvaat, joten tarkemmin en osaa neuvoa - toivottavasti auttoi kuitenkin! :)

Bea kirjoitti...

Voi jeeeesus toi vika kuva Pennistä!! :D Koska me ehditään taas tapaamaan - edes jossain merkeissä? Joku kimppalenkki edes? Ehtisitkö perjantaina 16-17 treenaamaan tai vaihtoehtoisesti lenkille jonnekin sinne Porvoon tienoille?

Jenni kirjoitti...

Meinaatko laittaa tota treeniblogia takaisin?:)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)