torstai 18. heinäkuuta 2013

Penni paimenessa

|
Eilen oli jännä päivä: käytiin Pennin kanssa ekaa kertaa lampailla!




Yllätyksekseni sain itsekin mennä aitaukseen lampaiden sekaan, joten kuvia ei ensimmäisestä paimennuskerrasta tullut nimeksikään.. En kuitenkaan ehtinyt murehtimaan asiaa paikan päällä, sillä homma oli niin huikean jännittävää ja hauskaa! Treenikaveri sai ensin mennä oman vähän jo kokeneen bortsunsa kanssa ja Penni sai katsella aitauksen laitamilta mistä hommassa oli kyse. Oli kiehtovaa nähdä koira omassa elementissään ja omien vaistojensa varassa! Penni ensikertalaisena kiinnitettiin liinaan ja pikkupaimen oli selkeästi kiinnostunut lampaista päästessään aitaukseen. Se juoksi lampaiden perässä, otti kuonokontaktia karitsoihin ja päästi riemukkaita haukauksia etenkin juostessaan pienemmän aitauksen ulkopuolella. Eihän se vielä tietenkään ymmärtänyt alkuunkaan mitä oli tekemässä ja miksi homma kiehtoi sitä niin. Kuten kouluttajakin sanoi, Penni pääsi vilkaisemaan paimennusopuksen kantta ja syventyisi sen sivuihin vielä myöhemmin. Olin niin tavattoman ylpeä hienosta pikkuoppilaasta! Jää nähtäväksi, löytyykö Penninkin vaistoista ainesta paimennukseen. Pennin reaktio oli kuitenkin positiivinen (ja iso!) yllätys, sillä en olisi uskonut siitä löytyvän moista vaihdetta!

Kotiläksyt kutsuvatkin omalta osalta, sillä paimennus on niin eri maailmasta, kuin tähän asti kokeilemamme lajit. Niin paljon opittavaa!

7 kommenttia:

melkku kirjoitti...

oi ihanaa, missä kävitte paimentamassa? :)

Roosa kirjoitti...

Mun suureksi yllätykseksi lampaat löytyivät ihan muutaman kilometrin päästä, Sipoonkorvesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihanaa, on varmaan mielettömän huikea fiilis, kun koira pääsee toteuttamaan itseään!

Nea kirjoitti...

Oi, ihanaa :) Mä niin odotan että saan tarpeeks ylimäärästä rahaa niin me suunnataan viivana paimentamaan mun tyttöjen kanssa!

Roosa kirjoitti...

Oli se aika huikeaa nähdä miten se koira toimii täysin vaistojensa varassa omassa elementissään ymmärtämättä vielä itsekään mistä oikeastaan on kyse. Ihan huippua! Lamput syttynevät tulevilla kerroilla pikkuhiljaa.. :)

Ehdottomasti kannattaa käydä omienkin kanssa!

Riitta kirjoitti...

Vooi hieno Penni-paimen! Pitää kyllä Vilperinki kanssa jokukerta lähtee kokeilemaan :)

Roosa kirjoitti...

Oli hän kyllä varsin hieno! Tulette seuraavalla kerralla mukaan! :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)