maanantai 16. syyskuuta 2013

Säikähdys

|
Meidän maanantaiaamu ei sujunut ihan tyypillisten rutiinien mukaisesti. Heräsin ensimmäiseen herätyskellon soittoon kuudelta aamulla ja kuulin Pennin natustelevan jotain olohuoneessa. Se oli mennyt pureksimaan rottinkista sisustuskoria, jossa pidän koirien luita ja leluja kätevästi (ja somasti) niiden ulottuvilla. Nostin korin takaisin hyllyyn ja toruin rakkinetta ilkityöstä. Suljin valot ja kävin hetkeksi torkkumaan. Torkkukellon pirulainen pärähti puoli tuntia myöhemmin sen merkiksi, että nyt olisi pakko nousta ja äkkiä. Penni laski päänsä sängyn reunalle ja paijasin sen otsaa. Jokin oli hullusti! Tunsin, kuinka koiran kasvot ja koko pää oli aivan turvoksissa ja nousin sängystä nopeammin, kuin minään maanantaiaamuna vielä koskaan aiemmin - käännyin kannoillani matkalla keittiöön ja näin Pennin turpeiset kasvot.



Eihän siinä auttanut kuin koota itsensä paniikinomaisesta säikähdyksestä, pukea vaatteet ylle ja lähteä viemään koira Viikkiin päivystykseen. Siellä Penni tutkittiin: kyseessä oli allerginen reaktio, joka saattoi olla seurausta juuri sen rottinkikorin maistelemisesta. Voi epäillä, että jokin korin valmistuksessa käytetty pintakäsittelyaine saattoi saada aikaan allergisen reaktion juuri Pennissä. Turvonneet kasvot muistuttivat kovasti ampiaisenpiston tai kyynpureman aiheuttamaa allergista reaktiota, mutta yön aikana koira on ollut sisällä ja ulkonakin käynyt vain korttelin ympäri edellisenä iltana. Ampiaista en löytänyt etsimälläkään, vaikka onhan Penni voinut sellaisen syödäkin, mutta epäilen, ettenkö olisi huomannut hyönteistä pikkuruisessa asunnossani koko edeltäneen päivän aikana. Parvekkeen ovet olivat nimittäin olleet säpissä koko edellisen ja kuluneen päivän. Sulkisin ampiaisen pistoksen myös sillä perusteella, että ihmettelen suuresti, voisiko korin jäystäminen ja naaman turpoaminen heti sen jälkeen olla sekään täysin sattumaa.

Aika hurja aamu kerrassaan. Penni on oma iloinen itsensä ja turvotuskin on laskemassa - yhä pentu muistuttaa ennemminkin virtahepoa kuin aussieta, mutta viimeistäänkin muutamassa päivässä pitäisi turvotuksen olla täysin poissa. Voi, koirat.

11 kommenttia:

Nath kirjoitti...

Huhhuh, kyllä on hurjan näkönen :o Onneksi selvisit pelkällä säikähdyksellä!

Mira kirjoitti...

Meille on käynyt ihan samalla tavalla, kahdesti. Kerran Tupu on ollut aamulla herätessäni tuon näköinen, kerran oltuaan mun työpäivän ajan yksin kotona. Allerginen reaktio on periaatteessa ainut selitys, mutta en ole koskaan ymmärtänyt, mistä niin raju reaktio on yhtäkkiä voinut tulla täällä kotioloissa.

Jenny kirjoitti...

:-(

Janette kirjoitti...

Voi ei!:( Pikaista paranemista sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Huh, paljon paranemisia Pennille! :0

Roosa kirjoitti...

Kyllä sitä vaan aika suuresti säikähti aamulla nähdessään Pennin. Pelkäsin ihan todella, että sillä turpoaisivat myös hengitystiet sen alkaessa oksentelemaan. Ajelin kuin Räikkönen pienellä sinisellä ambulanssillani! Vienee pari päivää, ennen kuin turvotus on täysin laskenut.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnitin tietenkin ensimmäisenä huomioni kuviin ja ajattelin, että mitä sä nyt oot kuvankäsittelyohjelmalla menny muokkaamaan Pennin naamaa noin hurjaksi :D Pikasta paranemista Pennille! Kovin ikäväähän tuo on :(

Riitta kirjoitti...

Tsempitykset Pennille, toivottavasti pieni reipas auspai alkaa jo näyttää omalta sievältä itseltään!

Pssst, pienoinen haaste: http://suipponokat.blogspot.fi/2013/09/viela-kerran-paluu-kesaan-ikimuistoiseen.html#comment-form

Ella kirjoitti...

Minulla omalla koiralla sattui kesänaikan samanlainen juttu, Kuono oli vähintäänkin yhtä turvoksissa...:/tosin meillä tuo sai siilin/tai kyyn pistosta.

Jonna kirjoitti...

Hui, pahan näkönen kyllä! Ei oo itelle tullu koskaan mieleen että tosiaan rottinkikorit (joita meilläkin on..) voi saada tuollaista aikaan! Toivottavasti raasu on jo paremman näköinen :)

Roosa kirjoitti...

Suureksi helpotukseksi pikkuaussie palautui täysin omaksi sieväksi itsekseen! Oli tosi, tosi yllättävää todellakin, että rottinkikorin maistamisesta nousisi näinkin iso allerginen reaktio! Nettiä selaillessa kävi ilmi, että aika yllättävistäkin asioista voi tulla moisia oireita koiralle (mm. painekyllästetty puu). Mutta eihän sitä voi tietää, millä aineella kori on käsitelty - sen kuitenkin tiedän, että nyt ne on kaikki ylähyllyllä koiran ulottumattomissa ja siellä pysyvätkin.

Kiitos kaikille tsempityksistä!

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)