sunnuntai 2. tammikuuta 2011

2011

|


Joulu tuli ja meni, ja ennenkuin huomasinkaan, kolkutti uusivuosikin jo ovella. Me Murun kanssa paettiin uudenvuoden (kamalia ja pelottavia) karkeloita raketteineen mökille, kauas korpeen. Herkkähipiäinen pikkukoira kun olisi voinut kerrassaan säikähtää tänne meillekkin asti ulottuvia valoja ja pauketta..
Mökillä vietettiin rauhaisa uusivuosi, sisälle telkeytyneenä keskelle pimeää metsää. Taidettiin me pari-kolme rakettia kuulla jostain kaukaa kantautuvan, mutta tähtisädetikut toimittivat meillä rakettien virkaa tänävuonna. Hurjaa siis!

Tehtiin myös hurja kymmenisen kilometrin taivallus ympäri mökkimetsien. Eihän siinä mitään, mutta emmehän me fiksut kaupunkilaiset tajunneet ottaa huomioon sitä, että valoisaa aikaa oli tiedossa vain parin tunnin verran jo lähtiessä, eikä tosiaankaan minkäänlaisesta ulkovalaistuksesta ollut puhettakaan. Hämärtyessä oltiin lenkin puolivälissä, ja loppumatka päädyttiin tarpomaan aivan keskellä pimeää korpea näkyvyyden ollessa sellaista viiden metrin luokkaa. Myönnän, että siinä pelotti itse kutakin varsinkin kun edelliskesän karhu- ja susihavainnot muistuivat mieleen. Helpotus oli suuri, kun päästiinkin elossa takaisin lämpimään mökkiin.. Voi koiraparkaa minne sen aina mukaan raahaankaan. :D




Treenivuosi 2011 korkattiin tänään oikein onnistuneilla agitreeneillä. Murulla oli taas vauhtia ja meininkiä. Puhtia tosin on joskus hieman liikaakin, mutta pienen tyynnyttelyn seurauksena keskittymiskyky löytyy kyllä varsin nopeasti. Muru nauttii aivan silminnähden, mikä tekee treeneistä ihan mielettömän antoisia! Ollaan me tässä sähläyksen ohella edistyttykin, varsin hurjastikin jos näin uskaltaisin sanoa. Kontaktit alkaa jo porautua pienen neidin mieleen, ja esteillekkin irrotaan jo varsin hyvin. Kepitkin alkaa näyttää jo suorittamiselta, vaikkakin aivan alkutaipaleella vielä siinä mennäänkin. Huippua!
Tuleva kevät-talvi tulee olemaan aika tehokasta treenaamista, sillä peruuntuneita treenikertoja ei pitäisi kovasti olla ja aikaa meille on kullekkin kerralle varattu kaksi tuntia. Agilitylisenssi onkin lähdössä tilaukseen, ja harrastaminenhan alkaa tuntua ihan viralliselta kaikkien alkusähläyksien jälkeen!

Vuosi 2010 piti sisällään monia koiramaisia hetkiä, mutta uudenvuodenlupauksenani voisin vannoa, että vuosi 2011 tulee olemaan rikkaampi koiraharrastuspuolella.
Tavoitteeksi voitaisiin asettaa myös seuraavanlaisia asioita;

-Edistytään agilityssä varmin askelin, ja katsotaan minne harrastus meidät vie tulevan vuoden aikana.
-Yritetään myös käydä pyörähtämässä muutamassa koiratapahtumassa, vaikka ihan vain vanhoja tuttuja moikkaamassa, ettei meitä ihan unohdeta!
-Käyttäytymisen puolella olisi kiva nähdä muutosta tuossa rähjäämisessä.. Vaan se saattaa jäädä haaveeksi, jos tuolta itse tapaukselta kysytään.

Mutta, katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan!

4 kommenttia:

Satuilin kirjoitti...

Sä saisit kouluttaa vähän meidänkin koiria, ainakin rähjäämispuolella!
Hyvää tätä vuotta :)

P.s. Hieno villapaita Murulla. Hetan paita saa sen näyttämään ihan pikkupossulta :<

Roosa kirjoitti...

Muru onkin varsinainen taidonnäyte mun rähjäämiskoulutustaidoista haha :D

Muru kiittää. Rakas villapaita on kyllä jo vähän kulahtanut ja nuhjuinen. Ja mitä Hetaan tulee, niin pöh! Hänen majesteettinsahan on varsin tyylikäs tapaus ;)
Ja tosiaan, hyvää tätä vuotta!

Johanna kirjoitti...

Kivannäköinen blogi täällä! :)
Tätähän voisi ryhtyä seurailemaan ;)

Roosa kirjoitti...

Kiitos! Kiva kun tykkäilet :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)