tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hammassärkyä

|
Käytiin Murun kanssa eläinlääkärillä näyttämässä ikävännäköiseksi päässyttä suuta. Kuten olin vähän jo arvuutellutkin, ell totesi, että ientulehdusta on. Kulmahampaan kylkeen kasvamaan lähtenyt ienkasvain ("epulis", niin hassulta kuin se kuulostaakin) oli myös tulehtuneen oloinen. Vaikka se onkin vaaraton, on se todennäköisesti kipeä ja haittaa syömistä, sillä alakulmuri hiertää ientä ikävästi. Pienimpiä etuhampaita vaivaa myös ikenen tulehtuneisuus.

Ja mitäkö ne ienkasvaimet ovat? Ienkasvaimia kuulemma syntyy niille koirille, joilla siihen taipumusta vain sattuu olemaan. Onneksi meidän tapauksessa kyse on juuri siitä vaarattomasta sortista. Jahka ientulehdus saadaan yhdessä kasvaimen sekä hammaskiven kanssa pois, on aloitettava säännöllisempi hampaidenhoito jotta vastaavilta vältyttäisiin. Esteettisistä syistä kuva tuosta ienkasvaimesta on pieni, sen voi kuitenkin klikata suuremmaksi.
Saatiin matkaan antibioottikuuri, joka on tarkoitus syöttää viisi päivää ennen hammaskiven- ja ienkasvaimen poistoa. Ensitiistaina käydään suu hoidattamassa kuntoon.




Muru on kyllä ihan oma reipas itsensä vaikka suu vaivaakin. Nappulat jää ruokakippoon, niitä on selvästi ikävä syödä. Muruhan toki käyttää tilaisuuden hyväkseen ja mässyttelee nyt tyytyväisenä pehmeämpää kotiruokaa.. Sallittakoon se pienelle potilaalle.

6 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Paranemisia Murulle! :)

Nea kirjoitti...

No voi hitsi, toivottavasti ei hoidon jälkeen uusis! :/

Roosa kirjoitti...

Jossu, Muru kiittää!

Nea, Nii onhan se ikävää kun tollanen taipumus nyt ilmeni Murulla olevan, mut tosiaan, onneks noi on vaarattomia ja pitämällä nyt tarkemmin huolta tosta suun hyvinvoinnista niin toivottavasti näiltä vastaisuudessa vältytään. :)

Josefiina kirjoitti...

:/ Toivottavasti suu saadaan hyvin kuntoon ja pysyy kunnossa! Voi jos koirat osaiskin ite pestä hampaansa..

Kata kirjoitti...

Pikaista paranemista Murulle! :--)

Roosa kirjoitti...

Josefiina, olis kyllä kätevää kieltämättä!

Kata, Murpe kiittää.

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)