sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Se tunne, kun...

|

Myönnän inhoavani tuota otsikon lausahdusta, ja olen jopa saattanut luvata itselleni, etten ikinä päästä moista suustani tai yhdistä näppärästi johonkin mukanokkelaan facebook-statukseen. Ikinä. Enpä siis tiennyt tämänkään päivän tulevan, mutta niin se vain teki. Yhtä yllättäen tuli tosin sekin päivä, kun päätin käydä koiran lisäksi uittamassa kameraa. Se on vaan se tunne, jota ei erityisemmin osaa muuten älykkäästi ilmaista. Nimittäin se tunne, kun tiputat 1500€:n kameran objektiiveineen järveen.

Kamera plumpsahti epäonnekkaasti halpisjalustaltaan nokalleen matalikkoon kuvatessani mestarillista videoleikettä (todistusaineisto itse veteenkaatumisesta löytyy...), hörppästen kuitenkin kiitettävästi vettä sisuskaluihinsa ja kiittäen samalla yhteisistä vuosista —vuodesta—, ennen veivinsä heittämistä. Parka vaipui muutaman vuorokauden kestäneeseen koomaan, josta monien elvytysten ja error-viestien —sekä ehkä muutaman kirosanan ja epätoivon parahduksen— jälkeen kuitenkin toipui kuin ihmeen kaupalla. Oikeasti. Nokalla ollut objektiivi, joka onneksi oli "vain" 85/1.8, sai kolahduksen rantahiekasta ja sisuksiinsa vettä, joka nyt näkyy laikkuina sisäpinnoilla. Putki täytyy siis käydä puhdistuttamassa, ja rungosta ehkä hakemassa jonkinlainen kuntoarvio. Nyt vaan sormet ristiin ja solmuun, ja toivotaan, että toipuminen on pysyvänlaatuista!

Tähän perään pientä treenipäivitystä: meidän viimesunnuntaiset treenit jäivät viimeisiksi tutussa ja turvallisessa kokoonpanossa. Huomenna nimittäin jatketaan uudessa ryhmässä uuden treenivetäjän luotsaamina. Aika jännää siis. Pitänee myös kipaista mahdollisimman useat omat treenit Ojangossa, ennen kuin hallikausi todenteolla alkaa ja ilmat kylmenee. Tavoitteena olisi nyt saada kepit ja keinu toimimaan, niin voidaan ehkä ensikeväänä käydä kokeilemassa ykkösrataa!

Muistanpa tokaisseeni juuri, että se on sitten syys. Mutta miten nyt voi olla lokakuu?

13 kommenttia:

Josefiina kirjoitti...

Hyi hitto! Sulla oli kyllä onnea mukana onnetomuudessa, jos kamera tosiaan vielä toimii. Mie pidän peukut pystyssä että kaikki on yhtä hyvin miltä vaikuttaa..

ja se video sinun pitää laittaa nähtäväks :-D

Linnea + Oojavee kirjoitti...

Heh :D Toi on kyllä valokuvaajan yks pahimmista peloista, onneks oon siltä tähän mennessä välttyny. Toivottavasti saat kamat kuntoon :)

Julia kirjoitti...

Huh, toivottavasti kameralla on kaikki hyvin! Mä muutenkin aina pidän tiukkaan kameran hihnasta kiinni, mutta tästä lähtien ehkä vieläkin tarkemmin. :D

Roosa kirjoitti...

Josefiina, no sanos muuta.. Pienellä googlettelulla sain itekkin selville, kuinka onnekasta sitä tässä nyt sitten vissiin ollaan, kun kamera toimii. Mutten silti uskalla huokaista helpotuksesta ihan vielä!
Täytyy katsoa sen videon kanssa - on sen verran kammottavaa katsottavaa kanssakuvailijoille, etten tiedä kestääkö kukaan sitä katsoa! :D

Linnea, niinpä! Vaikka olisi miten sääsuojattu runko, niin en kyllä toista kertaa lähtisi kokeilemaan, kuinka hyvin se kestää vettä sukeltaen.. :D Toivottavasti!

Julia, mäkin olen aina niiiiiin tarkka noiden kameravehkeiden kanssa ihan jo senkin takia, että niissä on kiinni lähes koko pieni omaisuuteni :D Voi olla, että mäkin saatoin tästä oppia jotain..

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi kun kyselen tämmösellä asialla, mutta miten oot saanut noihin "etusivu, muru, omistaja, kuvagalleria" nuo nuolet ja tekstit? Koodasitko ne ulkoasuun vai miten? Olisin kiinnostunut saman tyyppisistä. Teen koulun opinnäytetyötä (opiskelen Ravintolakoulu Perhossa toista vuotta)ja teen siis ruokablogia ja otan paljon kuvia omista ruoistani ja kirjoitan tekstiä. Olis siistiä saada tommoset nuolet silleen, kun laittaa hiiren vaikka perunamuusin kohdalle niin siihen tulis se "perunamuusi"... Onko mahdollista saada noita esim tuohon Murun kuvaan joka on tässä postauksessa, vai onko vaan mahdollista laittaa ne noihin "etusivu" -linkkeihin? :-)

Roosa kirjoitti...

Ei haittaa vaikka kysyt! Se on käsin koodattu, mutta periaatteessa hyvinkin simppelisti saatu aikaan. Saadakseen tuon efektin osaksi ulkoasua, joutuu kyllä tutkailemaan ja käsittelemään olemassaolevaa koodia aika paljon. Mutta onnistuu kyllä siis käytännössä mihin tahansa kuvaan, ja toimii seuraavasti:

Koodi on seuraavanlainen:
< i m g src="kuva1" alt="" onmouseover="this.src='kuva2'" onmouseout="this.src='kuva1'" border= " 0 " / >
(poista välit)

Eli siis efekti koostuu kahdesta erillisestä kuvasta, alkuperäisestä (kuva1) ja "tekstillisestä"(kuva2). Kun hiiri on kuvan (alkuperäinen) päällä, tulee esille tekstillinen kuva.
Jokaisesta kuvastasi täytyy siis tehdä ja tallentaa kaksi versiota, toinen ilman tekstiä ja toinen sen kanssa. :)

Näin siis yksinkertaistettuna, toivottavasti ymmärsit.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon! :)

f kirjoitti...

Auts ! :---O Toivottavasti kamerakamasi toipuvat. Kallista hupia nimittäin.

Anonyymi kirjoitti...

kyselen vielä sitä, että saako blogin "yläkuvaan" semmosta vaihtuvaa kuvaa? :)

Roosa kirjoitti...

Jenna, nou proplem! Saa, samalla periaattella kun mullakin noi linkit tuolla ylhäällä, mulla on vaan yhden kuvan sijaan neljä, yks kullekkin linkille. :)
Ensin tallenna sun nykyinen ulkoasu! (Lataa koko malli) Sitten sun täytyy vaan päästä käsiksi HTML-editorissa sellaiseen koodinpätkään, kuin showaddelement (etsimällä Ctrl+F avulla), ja muuttaa showaddelement= ' no ' sijalle yes. Ja jos siellä on tällainen kuin: maxwidgets= ' 1 ', niin muutat sitä lukua vaikkapa kahteen.
Sitten pääset ulkoasueditorissa lisäämään yhden otsikkogadgetin sijaan kaksi. Poistat nykyisen gadgetin ja lisäät HTML/Javascript-gadgetin, ja kirjoitat sinne sen koodin, jolla toi vaihtuva kuva saadaan aikaan. Saattaa kuulostaa vähän hankalalta, mutta oikeesti se on tosi yksinkertaista, ja onnistuu ihan kahessa minuutissa. :) Toivottavasti sait selkoa!

Noora, sanos muuta. Sitä mäkin toivon! Taloudellisesti parempi ois tilanne, jos veteen olisi plompsahtanut vanha kännykkä.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas paljon, sain toimimaan ja ymmärsin hyvin! :)

Riitta kirjoitti...

Oh shit, toivotaan parasta että kameraparka toipuu onnettomuudesta! Mun muovilelu (tunnetaan myös nimellä Nikon D40) ui kans kertaalleen joessa, putosi portaat alas ja joutui pennun hampaisiin mutta kaikesta tästä selvisi suht ehjin nahoin. Lopulta ei kameraparan voimat enää kestäneet niin kuukahti sitten keväällä, vailla syytä. Se siitä sitten. Mut toivotaan, että sun kamera on yhtä sitkeä (ja sitkeämpikin ts. kestäisi pidempään kuin pari vuotta).

Pitää muute lähteä taas jokupäivä Ojankoon, ennen kuin tulee liian jäätävät kelit. Uskomatonta tosiaan, että on JO LOKAKUU. :(

Roosa kirjoitti...

Jenna, oles hyvä vain! :)

Riitta, toivon ettei sama kohtalo käy mun kameralle.. Tiedän kuinka piinaavaa on olla kameraton! Mut kyllä se nyt toistaseks on toiminut ihan moitteetta, objektiivissa olevat liatkin oikeastaan pikkuvikoja, ei vaikuta kuviin :)
Haha ja saa kyllä luvan ollakin sitä sitkeämpää sorttia, kun ei ihan talous kestäisi uuden hankkimista.. Eikä henkinen hyvinvointi taas kamerattomuutta!

Ens viikolla tulette Fiiliksen kans mun ja Nean kanssa Ojankoon. :) Viimeset treenit ennen loskakelejä..

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)