maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pentukuumetta ja päivitysvelkaa

|
Taitaa olla taas päivitysvelkaa. Päivittämättömyydestä on muodostumassa oravanpyörä, sillä aina kun kerrottavaa olisi, täytyisi asia pohjustaa jollain tapahtuneella, joka ei ole blogiin päivittämättömyydestä johtuen tullut yleiseen tietoisuuteen. On hölmöä kirjoittaa pienromaania yrittäessään sopertaa vaikkapa edistymisestä ja edistymättömyydestä harrastusrintamalla. Yritän korjata asian. Aloitetaan latomalla tönökuvia kuluneelta kuukaudelta.






Toukokuussa..

- Vesi oli kylmää, mutta talviturkin heittämisessä ei aikailtu - turvallinen kallio katosi Murun tassujen alta ja uimaretki päättyi äkkisukellukseen hyisessä vedessä.
- Kymmenen kilometrin metsätaivalluksen suorittaminen yhdessä Riitan sekä Nannin ja Fiiliksen kanssa jäi vasta eksymisasteelle..
- Kesän ensimmäinen kyy
- Punkkisaldo: nolla
- Pyöräilykilometrejä takana iloinen summa
- Juoksut ja lyhykäinen treenitauko

Edistymisestä ja edistymättömyydestä mainittakoon toukokuulle kertynyt pienehkö treenitauko, joka johtui ylioppilasjuhlakiireestä ja epäonnesta - viimeisimmät treenit nimittäin peruuntuivat, kun meidän treenikenttämme oli vallannut lukuisten rekkojen ja niiden kuljettajien suma. Rekkamania keskellä koulutuskenttää. Juoksujen loputtua uskaltaa taas pikkuhiljaa suunnata kohti Ojankoa, jonne ollaan parina iltana körötelty ottamaan pienet keppi- ja kontaktitreenit. Edistyminen ja edistymättömyys pähkinänkuoressa: pilliongelmaa on yritetty ratkoa neuroottisella pillinviheltelyllä ja valo alkaa tunnelin päässä jo sokaista pimeään tottuneita silmiä. Olin jo tuomassa pilliä edellisiin treeneihin, jotka edellämainitusta syystä pääsivät peruuntumaan. Muru alkaa nähdä aiemmin niin vilunväreitä ja kauhunhetkiä nostattaneen äänen jo positiivisena asiana - aina kun kuuluu meteliä, on luvassa herkkuja. Olen käyttänyt pilliä jo kuin naksutinta ja Murullehan pikkuhiljaa valkenee jutun juoni. Kun se lenkillä tulee kutsusta luokse, on luvassa pillinvihellys ja herkkupala. Olenpa ottanut pillin käyttöön myös opettaessani Murua pujottelemaan jalkojen välistä. Pää on kuitenkin parempi pitää vielä toistaiseksi kylmänä, sillä pilli ei ole vielä päässyt viheltämään vieraan ihmisen toimesta treenien aikana. Varovaisesti voisin kuitenkin todeta edistymistä tapahtuneen.

Vihdoinkin päästessäni kesäkuuhun lakkiaisrumban loppumisesta huojentuneena voisin mainita säälittävästä yrityksestäni boikotoida pentublogeja oman henkisen hyvinvointini vuoksi. En tiedä koska tai milloin tai voiko edes olla mahdollista, että pentukuumeeni on voinutkaan nousta tälläisiin lukemiin. Vaikka toisaalta, minä ja boikottini. Arvatkaa, millaiset blogit tarkistan juuri ensimmäisenä. Minä ja tahdonvoimani. Ei välttämättä tee hyvää tarkastaa säännöllisin väliajoin suosikkirodun kasvattajien pentublogeja ja katsoa, kuinka suosikkipennut pääsevät omiin koteihinsa. Ja mahdollisesti vieläpä leikkiä salapoliisia etsien netin syövereistä blogia, jossa kotiutuneen pennun kuulumisia voi seurata sivusta polttavan mustasukkaisuuden korventaessa kurkussa. Olen varmasti ainoa, sillä kuka tervejärkinen antaa pentukuumeen nousta tälle tasolle? Sanokaa nyt joku, että olette tehneet samaa. Vaikkakin epäilen ja kyseenalaistan mielenterveyttäni.
Ylioppilasjuhlien jälkimainingeissa äitini tokaisi päähänsä juolahtaneen, että koiranpentuhan se olisi ollut mainio lakkiaislahja. Hehheh. Ei tullut pentua.. Mutta! Se siitä vuodatuksesta, yritän vastaisuudessa säästää teidät tältä aiheelta! Vaikkakin palaan varmasti asiaan samoissa merkeissä ennemmin tai myöhemmin. Se tahdonvoima..

Ja se siitä yrityksestä pitää tämäkin päivitys lyhyenä. Nyt kun juhlat on vihdoin juhlittu ja lukio on virallisesti takana, voin keskittyä tulevaan ja suunnitella suunniteltua päästyäni mielikuvituspentuni tulevia koulutusmetodeja.

11 kommenttia:

Huiskuhantamme kirjoitti...

voi eikä, mitä kuvia taas kerran! ja toi sun ja Murun yhteiskuva, voi että miten hieno:)

Julia kirjoitti...

Upeita kuvia jälleen! :)

Täälläkin on pentukuumetta ilmassa, vaikka Nerakin on ihan nuori vielä! On pakko katsella tulevia pentueita että voi, taas on yhdelle niin hienolle nartulle on tulossa pentue. Ja kun pentue on tullut niin mikäs sen mukavampaa kuin seurata pentujen kasvua... :D

Roosa kirjoitti...

Kiitos! YO-kuva on vähän parempaa vailla.. Muru ei ollut ihan yksimielinen siitä mitä kuvalta ja Murun poseeraamiselta hain. :D Röhnötti sylissä kuin pieni sika. Ei ihan kiitoskortti-ainesta. :D

Julia, kiitos :) Mullakin muutama pentue ollut hyvinkin tiukassa seurannassa - vaikkakin ainahan ne on tulleet ja menneet.. Nyt kuumottaa kovastikin yksi tietty pentuesuunnitelma. Ehkä sekin tulee ja menee. Saan todella purra hammasta jos pentue toteutuu!
Mun suosikkiharrastukseni on pentueblogien lukeminen ja suosikkiyksilöiden kasvun seuraaminen..

Bea kirjoitti...

Saako kysyä, mikä tämä suosikkirotusi on? Olipa muuten julmasti sanottu äidiltäsi, mikäli hän tosissaan oli edes sekunnin verran harkinnut asiaa ja sitten kuitenkin jättänyt toteuttamatta. :D Mä ainakaan en olisi siinä tapauksessa halunnut kuulla, että sellainenkin tosiaan oli mielessä! Tsemppiä pentukuumeeseen!

Nea kirjoitti...

Et kuule arvaakkaan minkälainen pentukuume täälläki jyllää! Luulin että se ei voi enää pahemmaks mennä mutta väärässä olin....ja sit vielä jokapaikassa on noita ällönsöpöjä pentuja, jotka tosin on vääränrotusia mutta silti kummasti nostattaa pentukuumetta... *pyörittää silmiä*

Roosa kirjoitti...

Bea, saa kysyä mutten uskalla vastata - tiedän, ärsyttävää! Mutta pidän mieluummin itselläni :D Ehkä jonkinlaista itsesuojelua. Vähemmän riskialtista pentukuumeen korvenemisen kannalta, jos en sano koko rotua ääneen..
Ja oli se tainnut harkita asiaa oikeasti. Siis ehkä sekunnin. Mutta samaa mieltä: en minäkään olisi halunnut sitä kuulla. Kiitos tsempityksestä!

Nea, ajattelin, että onhan Dustykin vielä ihan pentu. Oho. Mutta ihanaa, vertaistukea! Olen huomannut, ettei vastaantulevan pennun rodulla ole mitään merkitystä - jokainen niistä muistuttaa vaan siitä, ettei itsellä ole omaa!

Sarianne kirjoitti...

Hah! Kerrankin en itse kärsi pentukuumeesta!! :D Kuvaan Jäynän tuhoja ahkerasti talteen. Voin niitä sitten tulevaisuudessa tuijotella päivittäin, jos meinaa pentukuume iskeä ennen aikojaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Sun blogi on niin hieno, hienoja kuvia, kivaa tekstiä :)
mullakaan ei nyt pentukuumetta oo ku tollanen 10 kk ikänen collie poika, just tollanen murrosikä oikeen menossa :D:D

Roosa kirjoitti...

Jäynä taitaakin tehdä kaikkensa pitääkseen paikkansa kuopuksena.. :D Nimi taisi olla enne!

Mulla on aika tainnut kullata muistot Murun pentuajoista, sillä en muista sen tuhonneen juuri mitään, eikä ajatus naskalihampaista nilkoissa tunnu yhtään kammottavalta. :D

Henni kirjoitti...

Heheh, mä toimin pentukuumeen iskiessä aina ihan samalla tavalla. Tulee seurattua kaikki mahdolliset pentublogit ja kasvattajien sivut ja kaikki mahdolliset, ja sitten kateellisena katson kun pennut lähtevät uusiin koteihinsa ja kaikki vaikuttavat niin onnellisilta... :D Pitäisi vaan pysytellä poissa noilta sivuilta, mutta kun ei pysty. Kova tahdonvoima mullakin. :D

No, pentukuumeeseen on usein vain yksi lääke... ;)

Roosa kirjoitti...

Henni, loistavaa, en siis ole ainoa.. :D Käsittämätön on ihmisluonne, kun täytyy itseä tällä tavoin tietoisesti rääkätä :D

Ja niin, niinhän siihen on..

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)