maanantai 26. elokuuta 2013

Leirieloa Yläneellä

|
Pyhitin jälleen yhden viikonlopun agilitylle, mutta tällä kertaa vähän erilaisissa maisemissa: pakkasin nimittäin perjantaina kimpsut ja kampsut pikkuiseen autooni ja köröteltiin Pennin kanssa aavistuksen vajaat kaksi ja puolisataa kilometriä Yläneelle Turun lieppeille agilityleirille! Luvassa oli kahden päivän verran agilitykoulutuksia, seminaari, herkkugrilliruokaa ja hauskoja hetkiä koiraihmisten parissa!




Saavuttiin myöhään perjantai-iltana, sillä tunnetusti jätin pakkaamisen suorittaakseni sen vasta töiden jälkeen. Leiri-alue oli ihastuttava Kuralan kartanotila, jossa saatiin majoittautua ihanaan pieneen mökkiin koirinemme. Kartanon alueella oli agilitykenttä ja -halli, jotka olivat meidän käytössämme koko viikonlopun. Jo heti lauantaiaamuna me päästiinkin Pennin kanssa ensimmäiseen treeniin, jota veti Sonja Paavola. Rata oli helppo, mutta Pennille aika sopivan tasoinen. Rimat oli ekaa kertaa nostettu 40-45cm korkeudelle ja kuulemma saan alkaa vipinällä parin kolmen kuukauden sisään nostaa rimat maksikorkeuteen ja jättää hissuttelut sikseen, etten totuta liikaa Penniä niihin minikorkeuksiin ja luo vielä rimoja pudottelevaa aikapommia. Treenit menivät mukavasti ja vapailla hetkillä kävin silloin tällöin tekemässä hallissa keppejä. Tehtiin Pennin kanssa ensimmäistä kertaa ikinä onnistuneesti keppejä ilman verkkoja ja voinkin sanoa, että Penni oppi tekemään kepit itsenäisesti samana iltana! Jo seuraavan aamun radassa olikin mukana koko joukko esteitä okserista keinuun ja kepitkin vielä iloisena yllätyksenä - hurjapäänä otinkin kepit meidän vuorolla ihan radan jatkeena ja ne menivät tosi hienosti! Vielä vahvistan keppejä tulevissa treeneissä etupalkalla ja katsellaan saanko Pennin tekemään niitä jo lähiaikoina kokonaan ilman, että minun on kuljettava vierellä. Kaikki kulmat ja etäisyydet toimii tietysti verkoilla, mutten vielä kokeillut kulkeeko penneli keppien päähän asti jos itse jään jälkeen. Jätetään testattavaksi. Myös kontaktit ja keinut ottivat kerralla aimo harppauksen eteenpäin. Yhä ne ovat aavistuksen hitaanlaisia, mutta sekin johtuu vain siitä, ettei kontaktin ottaminen ole selvästikään kuviona ihan selkeä Pennille. Vedättelin sitä illalla aika huoletta läpi kontaktien ja juostiin aika päättömänä ihan hanat esteiden päästä päähän. Kyllä se sieltä tulee.



Kaiken kaikkiaan ihan loistavaa treeniä koko viikonloppu ja tuntuu, että saatiin niin rutkasti selkeämpää suuntaa tulevaan treenaamiseen, että ihan tekee mieli jo lähteä suunnittelemaan! Kannatti lähteä ja oli ihan kilometriensa arvoinen reissu, kiitos Bea leiri-ideasta ja -seurasta sekä kuvista ja videoista!

Niin ja sitten sitä videota viikonlopun kaikista treeneistä. Penni ei vieläkään ole mikään maantiekiitäjä, mutta toisaalta enpä ole itsekään. Yritän aina ottaa tavoitteeksi juosta radalla, toisinaan selkeästi siinä onnistumatta! Hyvää tahtia me ollaan kuitenkin tauon jäljiltä kerrytetty uutta vauhtia ja virettä radalle, joten en ole huolissani, etteikö Penni pistä vielä menemään ihan satalasissa jahka saa estevarmuutta ja kartturikin pistäisi omine jalkoineen pökköä pesään. ;) Videon taustalla soi ainakin miljoonasti viiden sadan kilometrin automatkan aikana kuultu tämän hetken sitkein korvamato ja samalla paras treeniboostibiisi! You're gonna hear me roaaaar....


/ For my Swedish readers: We spent another weekend dedicated to agility, but this time 240km from home. The video above is from all training we did during the couple of days.

13 kommenttia:

Milena kirjoitti...

Mitä joskus oon aikaisemmin kattonut teidän aksavideoita niin minun silmään on kyllä selvää kehitystä tapahtunut! :) Varsinkin vauhtia on tullut Pennille rutkasti lisää. Penni ei taida olla vielä kisaikäinen jos oikein muistan, mutta kohtahan te olette jo kisavalmiita, kun melkein kaikki esteetkin on hallinassa. Tosi hienon näköistä menoa teillä! :)

Johanna & Java kirjoitti...

What fun to see you train! You are very good! I look forward to seeing you at the kennel camp: D. Then we'll be sure to run some agility too :).

Roosa kirjoitti...

Milena, kiva kuulla! Edelliset videot taitaakin olla niiltä ajoilta, kun Penni on ollut puolivuotias. Mutta joo ihan totta! Kyllä Penni ykkösluokkalaisesta jo melkein menisi! Kisaikään vielä tovi. :)

Johanna, Thank you!! I'm excited and almost can't wait! Just hoping and keeping my fingers crossed that Penni won't start her second heat now.. See you soon!

Riitta kirjoitti...

Wau Penni on kehittynyt tosi paljon, sillä on tosi kiva vauhti ja makeet kepit! :) Eiköhän se kisaikään mennessä ole jo täysin kisavalmis!

Jonna kirjoitti...

Mahtavasti se menee tuossa videossa! Tommoset leirit antaa kyl varmasti uutta puhtia harrastamiseen. Itelläkin ollut monta kertaa suunnitelmissa lähteä leireilemään ja siten kehittymään noiden koirien kanssa, mutta aina muka tullut jotain muuta eteen (kaikkia niitä seliseli syitä siis).

Anonyymi kirjoitti...

wow, you've come a long way! You´re good! Izzie and I are still only at the beginning of the agilitytraning, so now I have to try to catch up haha

Anonyymi kirjoitti...

Vau, tosi hienosti Penni osaa :) Ja sinäkin tietty ;D

Roosa kirjoitti...

Riitta, kiitosta! On meillä oikea suunta, vaikka tiedän että Pennistä irtoaisi niin paljon enemmänkin - luulisin, että kisaikään mennessä ollaan valmiita, mutten hätiköi sen ajatuksen kanssa. Toki haluan kisaamaan, mutta kyllähän sitä ehtii! :)

Jonna, ihan totta! Sain kyllä ihan mielettömästi uutta intoa niin treenaamiseen kuin muuhunkin touhuamiseen. Katselin jo, josko löytäisin tälle vuodelle vielä toisenkin leirin! Suosittelen leirille lähtemistä, sillä vaikka itsekin olin täysin ulkopuolisena itselleni aiemmin tuntemattoman seuran leirillä, ei sillä loppupeleissä ollut mitään merkitystä - kivaa oli!

Thanks Annika! Well, agility has been our main focus, so don't worry - we're not even close being at the same level in other things such as obedience training etc.. :D I'm sure you're way "further ahead" in soooo many things since I've been lazy as what when it comes to other sports!! :D

Kiitos myös anonyymi!

Sarianne kirjoitti...

Kuulostaa siltä, että teillä on ollut oikein onnistunut leiri! Ja hitsit miten kesäisiä nuo kuvat on!

Roosa kirjoitti...

Meillä kävi tuuri, kun keskelle sadekelejä sattui kesäinen helleviikonloppu! :)

Jenna kirjoitti...

Ihania kuvia! Mukavaa oli ja mulle saa lähettää kuvia!! :D

Jannika kirjoitti...

Mun on pakko tulla utelemaan, että minkä kokoinen Muru on? Päädyin Googlen kautta teidän vanhempiin juttuihin ja Muru näyttää niin isolta noissa videoissa. Videoiden perusteella melkein isommalta kun mitä Jedi on, ja Jedi on niukin naukin mediksi mitattu.

Roosa kirjoitti...

Jenna, Mä en hirveästi ottanut kuvia, vain sen yhden kerran kun räpsäsin Hoinasta ne pari kuvaa siellä radalla. Ja kerran Bea otti sillä mun kameralla nämä kuvat Pennistä :D Eli aika köyhä on valikoima, yhteiskuva kyllä löytyy! Oli kyllä mukavaa, toivottavasti nähdään taas samoissa merkeissä!! :)

Jannika, Muru on juuri ja juuri mini! Minulla kävi aikoinaan Murua mittauttaessa tuuri, kun satuin ei-niin-tarkan tuomarin pakeille. Eli juuri ja juuri alle 35cm (mielestäni ihan millimetreistä kiinni..).

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)