maanantai 9. heinäkuuta 2012

Herkkää, röökimuija

|
Oodi kaikkien aikojen otsikolle..





Olen aina ollut hieman epävarma niistä pelisäännöistä, jotka koskevat toisten koirien kuvien julkaisemista oman koiran blogissa. Toisten blogeissa tykkään katsella esimerkiksi kisoissa otettuja kuvia ja jäädä selailemaan niitä, mutta oman kirjoituksen lomaan tuntuu vaikealta lisätä kuvia, joissa Muru ei haamuile taka-alalla tai istu muiden koirien vieressä. Ehkä mietin asioita liikaa. Tarkoituksenani oli kirjoittaa perusteellinen treenipostaus kuvien ja videon kera, ja nakkasin perjantaina auton takapenkille kameran kaikkine objektiiveineen ja jalustoineen. Yhtään kuvaa en Murusta saanut, mutta tusinan toisten koirista kyllä. Joten olkoon siis ihan perusteltua, että kuvitan tämänkin pätkän kuvilla, joissa Muru ei oikeastaan esiinny.. Hups. Meno radalla puolestaan osoitti kanssatreenaajan sanoin röökimuijan paluun. Muru ansaitsi lempinimensä jo talvella tempperamenttisuudestaan radalla ja nyt se tunnetaan meidän treeniryhmässä ihan yleisesti röökimuijana. Murulla oli pitkästä aikaa tulta ja tappuraa treeneissä.

Ja jotta pääsen oikein kunnolla pyyhkimään edellisen postauksen vuodatuksen pienoisella turhuudella, voisin latoa hieman lisää kuvia. Hankin polkuhinnalla käytetyn 50/1.8-objektiivin Lontoon reissua varten, ja vasta nyt otin sen kokeiluun yhdelle iltalenkkiselle. Kuvaaminen on vähän jäänyt, ja huomaan objektiivihankintojen listanikin jääneen hieman taka-alalle. Polkaistiin Murun kanssa iltapyöräilyt kartanolle pysähdellen milloin minnekin tauolle. Matkanvarrella on pieni hernepelto, josta kahmin salaa kameralaukkuun muutaman herneen. Istuttiin sitten hiekkatien reunalle nautiskelemaan eväistä - Murukin arvosti, popsi menemään suoraan herneenpalosta kuin vanhakin tekijä seuratessaan ensin omaa esimerkkiäni. (Note to self: videoi tämä sirkustemppu.)



Murun omistautuminen poseeraamiselle on kerrassaan herkkää.



Nyt me ampaistaan iltauinnille järvelle harvinaislaatuisen vapaaillan - ja tämän erittäin asiapitoisen blogipostauksen - kunniaksi. Röökimuija ja sen nöyrä palvelija kuittaavat!

6 kommenttia:

Milena kirjoitti...

Muakin välillä mietityttää, että saanko tai onko sopivaa julkaista muista koirista kuvia, mutta menkööt jos olen ne itse ottanut omistajan luvalla tai kisoissa. Juuri ajattelin ottaa kameran mukaan seuraaviin treeneihin (mikäli ilma sallii) ja ottaa kuvia treeniläisistä aksaamassa. Mua aina ärsyttää, kun en saa Rillasta aksakuvia. Rilla kun ei valitettavasti osaa ajatuksen välityksellä rataa läpi juosta.. c:

Ihania kuvia! Mulla on tuo 50mm käyttö jäänyt kesällä vähemmälle. Talvella sisätiloissa sitä tulee käytettyä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löysit "polku hinnalla" käytetyn objektiivin :-D tai siis oliko joku tuttu tms? Ku haluisin kans kyseisen objektiivin mut jotenki tuntuu et rahat ei riitä :-DD

Roosa kirjoitti...

Näinpä juuri! Ja tervetuloa Milena kuvaamaan Murunkin aksat! Mullakin agilitykuvien varasto Murun osalta on hyyyyvin kapea-alainen.. Niitä kun tosiaan on aika vaikeaa ottaa itse. :D
Ja kiitos! Tykkäsin jo edellisellä rungolla tuosta polttovälistä - niihin satunnaisiin sisällä kuvaamisiin ja matkoja varten tuo nimenomaan on aika kätsy. :)

Anonyymi, Digikamera.netin myyntifoorumin katsastan ihan säännöllisin väliajoin. Sieltä sain omastani tinkaistua pyyntihinnasta vielä kympin pois, 70e maksoin objektiivista, uv-suojasta, vastavalosuojasta ja kuljetuspussukasta. Kannattaa vilkaista. :)

Jenni kirjoitti...

Ihania kuvia, tuo pohjanpystykorva on tosi suloisen näköinen!:)

Roosa kirjoitti...

Mimi on ihan supersulo! Ja itseasiassa sekarotuinen, vaikka pohjanpystykorvaakin muistaakseni siinä onkin. :)

Sarianne kirjoitti...

Kylläpä kait muiden koirien kuvien julkaiseminen on ihan ok, jos on kuvat ottanut itse julkisella paikalla. Ihmisten kuvia sen sijaan en julkaise blogissa, enkä toisaalta facebookissakaan ilman lupaa (blogissa ei kyllä ihmiskuvia ole tainnut olla). Tokihan aina on kohteliasta kysäistä lupa, saako laittaa esille :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)