maanantai 30. heinäkuuta 2012

Vielä hetken heinäkuu

|
Meillä on ollut kaikinpuolin hieman erilainen kesä aiempiin verrattuna. Olen tehnyt uutterasti töitä lomatta, jonka vuoksi jokakesäinen mökkireissu antaa vielä odotuttaa itseään. Treenit ovat painottuneet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vain viikottaisiin ohjattuihin koulutuksiin, vaikkakin reissuja merelle ja järville on kertynyt monelle päivälle. Ei suinkaan olla annettu töiden estää nauttimasta kesästä, sillä pyöräkin sai vihdoin kylkeensä springerin, jonka avulla pyöräilyretket Murun kanssa ovat sujuneet huomattavasti mukavammin. Olinkin unohtanut, kuinka kätevä vekotin se onkaan nyt kun ollaan pyöräilty vain hihnan kanssa sen jälkeen, kun edellinen pyörä varastettiin - ja vanha springeri sen mukana.

Olen ollut äärettömän laiska siirtämään kesän kuvia nettigalleriaan. Minulla on kamala tapa vain tyhjentää muistikortti kiireessä ja unohtaa kuvat sekalaisiin kansioihinsa odottamaan päivää, jolloin kävisin ne läpi. Harvemmille kuville se päivä koskaan koittaa. Yritin napata itseäni niskasta kiinni ja siistiä ainakin pari kansiota, mutta varsin vaivalloisin tuloksin. Saatankin tehdä tässä jonkinlaisen kesäkuville pyhitetyn postauksen saadakseni kaikki kuvat käsiteltyä..





Vaikka kesän aikana onkin sattunut ja tapahtunut, ja äksöniä on riittänyt jokaiselle vapaapäivälle ja -illalle, mainittakoon varmasti päällimmäisinä tämän kesän muistoihin lukeutuvat päivät Uutelassa merenrannalla, kesätreenit Ojangossa, uimaretket Pilvi- ja Taasjärvellä sekä Murun läpimurtojuttu meidän ikuisuusprojektissa, uimaan opettelussa. Kertokoon video enemmän kuin tuhat sanaa siitäkin, kuinka äärettömän onnelliseksi tämänkinkaltaiset onnistumiset voivatkaan saada pienen omistajan. Murun omintakeinen meno on nimittäin vihdoin saanut tassut irtautumaan pohjasta! Ne, jotka ovat blogia pidempään seuranneet, tietävät, että tätähän ollaan siis opeteltu ahkerasti lähes koko Murun pieni ikä niin koirauimaloissa uimaopettajan luotsaamina, kuin kesäisin luonnonvesissä.





Agilityrintamalla on ollut poikkeuksellisen hiljaista näin kesäkaudeksi. Kalenteriin olen muutamat agikisat merkannut, ja tarkoitus olisi käydä pyörähtämässä muutamassa kuunteluoppilaina. Treenit ovat sujuneet mallikkaasti ja uskon edistystä tapahtuneen monella saralla: kepeille hakeutuminen (ja minun osaltani niille ohjaaminen) alkaa vihdoinkin pitkäjänteisen treenaamisen seurauksena toimia ja me ollaan saatu vauhtia lisää. Perjantain treeneihin kaasuteltiin talla pohjassa ja perillä odotti treeniryhmäläisten hymyt ja pieni yllätys - olivat hankkineet minulle yhteistuumin kesäkuussa 40€:n arvoisen lahjakortin Peten koiratarvikkeeseen ylioppilaaksi valmistumiseni kunniaksi ja saivat nyt lahjan annettua. Silloin todella osasin arvostaa sitä, kuinka hieno ryhmä meillä onkaan ja kuinka etuoikeutettuja tässä ollaan, kun ollaan päästy harrastamaan tätä lajia niinkin mainiossa poppoossa. Treenien päätteeksi velloi päässä lisäksi kiitollinen tunne siitä, kuinka hieno koira minulla onkaan. Paras ystävä ja parempi puoliskoni. Ja muuta lässynlässyn-rataa, jota en juurikaan osaa harjoittaa muualla kuin päässäni. Kuitenkin, mitä tarkoitan: Superpiski. Ja vieläpä minun Superpiskini.


Tälläisiin onnistuneisiin otoksiin tapaan tokaista, että Muruhan näyttää ihan oikealta koiralta. Kuvassa oikea pikku-bc..

Murun 6-vuotissyntymäpäivä koittaa pian, ja ajatuksissa pyörii ensimmäistä kertaa muitakin, kuin onnentunteita merkkipäivää kohtaan. Kuusi vuotta. Aika pelottava ajatus, oikeastaan. Kuusi vuotta. Mitä kaikkea me ollaankaan koettu! Muru on kasvattanut minua ihan valtavasti. Ja mitä kaikkea me vielä tullaankaan kokemaan - toivottavasti paljon ja vielä pitkään.

14 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Aksukin hoksasi vasta tänä kesänä uimisen ilot! Vieraista rannoista se on arempi lähtemään uimasille, mutta jos samassa paikassa käydään muutamaan otteeseen, niin se rynnistää kyllä hyvin innostuneesti veteen Jäynän kanssa kilpaa! :D

Roosa kirjoitti...

Ihmeitä siis todella tapahtuu! ;) Murukin on vielä arka lähtemään vierailta rannoilta, mutta näiltä meidän tienoon rannoilta se lähtee jo innokkaasti lelun perässä veteen. Seuraavaksi valloitetaan merenranta.. :D Huippua!

Milena kirjoitti...

Mie jo ajattelin että oot uuden koiran ottanut, kun bloggerin lukuluettelossa näkyi kuvassa pieni bortsupentunen. :)

Ihania noi agilitykuvat. Onko ilta-auringossa otettuja?

Roosa kirjoitti...

Ai näkyy vai! Et taida sitten jäädä ainoaksi erehtymään moista. :D Vaikka olisinkin voinut pennun kaapata kotiin..
Agikuvat on iltasella otettu pienoiseen vastavaloon, kyllä. :)

Huiskuhantamme kirjoitti...

Mä kans kattelin samaa kun Milena :D Mut ihan uskomattoman upeita kuvia oot jälleen napsinut, eihän noita voi lakata tujottamasta!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia!
Millä kameralla kuvailet? :)

Nea kirjoitti...

Ihanaa, ehkä Dustyllakin on vielä jotain toivoa ton uimisen suhteen! :)

Roosa kirjoitti...

Kiitos kuvakehuista! :) Anonyymi, EOS 7D, jonka nokalla sigma 70-200/2.8.

Nea, eikö Dustykaan ui? En tiennytkään. :D Ja siis kyllä, millä uintikyvyttömällä koiralla tahansa on toivoa oppia uimaan jos Murukin on oppinut - ihan oikeasti. :D

Huiskuhantamme kirjoitti...

Oi oon kateellinen tosta 7D.stä! :D Mua kutkuttais uuden rungon hankinta ton tonni deen(se kun ei oikeen tuo oikeuksiinsa tuota 70-200mm f/4 L.ää) tilalle, just sopivasti palkkakin tuli tilille. Mut empä taida uskaltaa hankkia mitään parempaa, jos ei mun taidot riitäkkään. 7D ois kyllä niin unelma, mut on se hintakin kyllä aika suolainen. 60D.tä oon vähä kattellut, mut ehkäpä mun taidoilla ois vielä järkevämpää pysytellä tossa tuhat deessä :D

Hei, mites muuten se koodi ongelma? ootko saanut selvitettyä?:)

Jonna kirjoitti...

Voi Muru! Tuolla se vaan sorsien kanssa sulassa sovussa. Taavi saa hepulit aina kun hoksaa vesilinnun :D
Jos näyttäsin Taaville tuon videon tarpeeksi monta kertaa, uskaltautuisikohan sekin polskimaan.. Eikä Muru näytä epäröivän ollenkaan tuossa kohtaa, jossa tassut ei enää yllä pohjaan. Taavi jää aina aprikoimaan siihen 'rajalle', lähtiskö lelun perään, eikö lähtis, no en taida, kyllä se joskus rantaan lipuu.
Paljon onnea siis teille uimaharjottelun edistymisestä!

Mari kirjoitti...

Löysin tieni jostain tänne blogiisi.. :)

Muistan itse kun edesmennyt seropi täytti kuusi vuotta. Se kuusi oli jotenkin sellainen niin hurjalta kuulostava luku, kun aika oli mennyt hurjaa vauhtia. En muista sitä kun se täytti viisi, tai kun se täytti seitsemän.. muistan sen kuutosen.

Ikävä kyllä rakas jouduttiin lopettamaan hieman ennen 9-v synttäreitä ja se oli niin uskomattoman hirveä paikka, etten olisi villeimmissä unissakaan osannut aavistaa sitä henkisen kivun hirveää määrää.

Noh, vaikka rakkaan kuolemasta on kohta kolme vuotta ja yhä vieläkin muistelen tuon tuostakin, niin on muita rakkaita täällä :)

Emma ja Koirat kirjoitti...

Teitä muistetaan Liebster-palkinnolla :)

http://emmafeatkoirat.blogspot.fi/2012/08/pentuagi-part-3-leevi-15v.html

Comas kirjoitti...

http://boxingdogs.blogspot.fi/2012/08/liebster-blog.html

Olet saanut Liebster blog -palkinnon =)

Roosa kirjoitti...

Olen ollut surkea blogin kirjoittaja, kun olen jättänyt huomiotta kaikki ihanat kommenttinne!
Arvostan teidän kaikkien heittämiä haasteita ja Liebster-tunnustuksia, kiitos niistä!

Huiskuhännille, 7D on superhuippu, ja mulla ihan omatuntoon kolkuttaa, että omani pölyttyy hyllyllä, kun kamera on jäänyt monesta matkasta tänäkesänä..

Jonna, kiitos onnitteluista! Muru on kyllä valitettavasti ihan vastikään myöskin oppinut arvostamaan vesilintujen jahtaamista.. Yksikin täysikasvuiseksi kasvanut sorsapesue sai kyytiä, kun päästin Murun jo hiekkatiellä irti ja kerroin pisketille, että uimaan ollaan menossa. Mutta ihan loistavaa, että on oppinut uimaan! Kun nyt ei hoksaisi uida niiden lintujen perään. :D

Marika, Ihan totta, kuusi on pelottava luku. 6-vuotias ei enää ole nuori, muttei myöskään seniori - suunta on kuitenkin selvillä, eikä ajatus vanhenemisesta ole riemastuttava. En halua ajatellakaan, miten kamalaa olisi joutua luopumaan omastaan! Mutta niin kauan kuin päiviä on yhdessä, on niistä otettava ilo irti. :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)