maanantai 2. tammikuuta 2012

Vuosikatsaus

|
Nyt kun joulukinkut on syöty ja uusivuosi 2012 toivotettu tervetulleeksi, on aika tehdä vuosikatsaus kuluneeseen vuoteen.

Alkuvuosi

1. Ienkasvain, eläinlääkäriramppaus sekä juoksut. Muru kasvatti katu-uskottavuuttaan hammasrivistön harventuessa.



2. Taukoilua treenien suhteen edellämainituista syistä, elähdyttävää vaihtelua toi kevään ja alkukesän säännölliset treeniaikataulut.




Kesä

1. Toukokuussa uimamestari heitti talviturkkinsa!
2. Karkasipa myöskin ensimmäistä kertaa ikinä jäniksen perään metsässä vapaanaollessaan..
3. Kesäkuu omien treenien luvattua aikaa: ikimuistoiset lämpimät kesäpäivät Ojangossa.
4. Ensimmäiset startit mölleissä: HYL & 5.




5. Juoksuraivo
Kesään kuului merellä uimista, saaristoretkiä, järvimaisemia, maaseutu.. ja juoksut. Tuolloin päätin, ettei seuraavia juoksuja enää tulisi, ja että koira pääsisi leikattaviksi syksyllä. Sehän ei tosin tähän päiväänkään mennessä ole vielä toteutunut: juoksujen jälkeen elämä palaa raiteilleen ja maailma saa jälleen järjestyksensä, ja sitä tulee todenneeksi, ettei ne juoksut maailmanloppu olekaan. Ennen sitten taas seuraavia juoksuja, jolloin sitä jälleen kiroaa koiran hormonitoiminnan määräämää - vähäistä - aivotoimintaa ja vannoo näiden juoksujen olevan viimeiset. Saapa siis nähdä, milloin uhkaukseni todella toteutuu. (Muru aloitteli juoksunsa odotetusti ja tällä hetkellä viettelee lomapäiviä Mummin seurana maaseudulla. )

6. Muru juhlisti 5-vuotissyntymäpäiviään elokuussa!


7. Sekä kasvatti kesällä colliehaaremiaan

Syksy


1. Minä pänttäsin ylioppilaskirjoituksiin, ja Muru keskittyi reuhkansa kasvattamiseen tulevaa talvea varten..
2. Pyöräretket!
3. Uusi treeniryhmä
4. Kameran uitto järvessä agilityn vuosipäivän aikoihin.


Talvi
Viimekuukaudet ovat kuluneet pienoisessa hiljaiselossa minun yrittäessä kuroa kasaan viimeisiä lukiokursseja harrastuneisuuden painottuessa vain yksinomaan viikottaisiin ohjattuihin treeneihin. Odotellaan vielä lunta ja pakkasia päästäksemme aloittamaan jälleen pitkät lenkit joen- ja merenjäällä sekä umpihankipelloilla. Pyörälenkit loppuivat, muttei sään vuoksi. Rakas pyörä nimittäin varastettiin oven eteen lukitettuna.

Ja olihan meillä tavoitteitakin tälle vuodelle. Ne kuuluivat näin:

"- Edistytään agilityssä varmin askelin CHECK!
- Pyörähdetään muutamassa koiratapahtumassa CHECK!
- Käyttäytymisen puolella jotain muutosta räyhäämisessä"


Kaksi ensimmäistä tavoitettiin, kolmas.. no, sitä tulen kai työstämään ikuisesti. Tälle vuodelle uskallan asettaa enemmänkin tavoitteita:

- Debytoidaan viralliset agilitykisat ykkösissä juoksujen jälkeen
- Jatketaan siitä täyttämällä kisaluetteloa lukuisilla muillakin starteilla..
- Nyt tulee hurja: yritetään saada nolla! Yksi nolla!

Aika agilitypainotteista, eh. Muut tavoitteet pidän ihan hiljaisina omassa päässäni. Ja kaikki koirakuumeeseen liittyvät yritän parhaani mukaan vaimentaa. Mielenkiinnolla odotan, mitä vuosi 2012 tuo tullessaan.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Muru ja Murun colliehaaremi :'D Pitää hei jokupäivä lähteä lenkkeilemään Haltialaan!

Oottekste muute vielä käväisseet siellä uudessa Ojangon hallissa? Me korkattiin se eilen treenien merkeissä: ihan sairaan mukava, tilava, tarpeeks muttei liian lämmin ja musiikkikin soi kokoajan. Viihtyisä etten sanoisi :D

Roosa kirjoitti...

Riitta, Muru ja Murun colliehaaremi! Voi kesä, tulis jo takas.. :D Niin pitää, ainoa vaan että meillä on auto rikki, eli pitäis kattoa joku vapaapäivä. Mutta katotaan millon molemmille sopis :)

Ei olla! Jos oon oikein ymmärtänyt, niin sinne voi ostaa jonkun kausikortin ja vapailla vuoroilla käydä itsekseen? Pitäis kyllä käydä kattomassa, kuulostaa hyvältä! :D

sarianne kirjoitti...

Teidän kolmas tavoite on sama, kuin meidän tavoite aina ("karsia Aksun radanlaitaräyhäämistä"). Meilläkin se on sellainen pieni ikuisuusprojekti..

Minua kiinnostaisi tuo Ojangon halli treenipaikkana! Harmi, että se on ihan kuusessa meiltä katsottuna :D

Roosa kirjoitti...

Samoin! Itselleni saattaa tulla suolainen hinta vastaan, vaikka kovasti tekisikin mieli lisätä näin talvisaikaankin niitä treenikertoja useammaksi kuin vain kerran viikossa..

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)