sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Auringonpaistetta sateen lomassa

|
Tytöt tulevat niin hyvin juttuun keskenään. Ne telmivät hihnoista päästyään ja juoksevat kilpaa pitkin peltoja. Penni pitää Murua tarkkaan silmällä ja ottaa vielä toistaiseksi isommastaan mallia. Hauskaa huomata, miten Penni yrittää matkia Murun hölmöjä tapoja: molemmat haukkaavat suuntäydeltä ruohoa suuhunsa pinkoessaan toistensa perässä tuhatta ja sataa. Muru kulkee iltalenkillä rinta rottingilla Penni perässään ja esittelee oman valtakuntansa ylpeästi pennulle aina uudella tienoolla kävellessämme.
Penni kasvaa silmissä, se on nyt jo ihan eri koira kuin saapuessaan ja alkaa korkeudeltaan jo lähennellä Murun mittoja. Saa nähdä kuinka käy, kun Muru hoksaa silmäteränsä kasvavan ohi.

Tänään heräsin päiväunilta ikkunasta silmiin osuvaan auringonpaisteeseen. Ryntäsin silmiä raotettuani samantien eteiseen ja nakkasin kumisaappaat jalkaan ja koirat hihnaan. Sadesäällä on turha yrittää ottaa kuvia ja harvinaiseksi käynyt pilvetön taivas oli hyödynnettävä! Nakkasin kameran olalle ja lähdettiin tyttöjen kanssa kartanolle.










On upeaa huomata, miten Murukin on tyytyväinen saatuaan itselleen kaverin. Se on yhtä hymyä koko pieni koira. Pikkuhiljaa antaa Pennin lainata rakkaita pehmolelujaan ja kärsivällisesti antaa pennun roikkua korvissa, mutta samalla ojentaa, kun vekara käy vallattomaksi. Muru on niin hieno. En muista koska se olisi viimeksi ollut näin kertakaikkisen tyytyväinen. Tai edes itsekään! Tänään tajusin, kuinka uskomattoman onnekas olenkaan, että minulla on kaksi näin upeaa koiraa.

10 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Mahtavaa, että koirat tulevat niin hyvin toimeen keskenään! Muistan, kun Eppu tuli taloon ja Taavi vastusti muutosta viimeiseen saakka. Riiviöpentu teki aivan kaikkensa, jotta Taavin haave rauhallisista eläkepäivistä olisi tuhottu. Tuo on kyllä tosi mukava kuulla, että teillä luonnistuu yhteiselo noin hyvin - sehän ei ole mikään itsestäänselvyys! :)

Kuvakommentti on tarpeellinen joka kerta - ihania otoksia siis jälleen! :D Muru näyttää hymyilevän toiseksi viimeisessä. Ja tuskin tarvitsee erikseen mainita, mutta Penni on aivan yltiösöpö!

Riitta kirjoitti...

Siis ei oo todellista! Pennihän on jotenki venähtänyt tässä näiden muutaman päivän aikana! Se on naamastaki yhtäkkii paljon isomman näkönen, mitä se oli torstaina. :DD

Ja hienoo et tytöt tulee noin hyvin juttuun. Voin niin kuvitella ku Muru menee ylpeänä, onhan hän saanu itelleen hienon seuraajan. Voin tosin kuvitella Murun ilmeen, kun se joutuu kohta kattomaan Penniä ylöspäin. :D

Tossa vikassa kuvassa Muru on ihan pahaa-aavistamaton. :')

maria kirjoitti...

ootko sä joku koodivelho vai mistä kummasta näin kiva ulkoasu on peräisin? ja yleensäki tuo kuvien asettelu jne. itellä aina tökkii. Miten ne saa noin nätisti vierekkäin?

Milena kirjoitti...

Voi pikkuista Penniä, niin suloinen! ♥ Jos joskus matkustan sinne pk-seudulle päin niin haluan kyllä tulla sitä katsomaan, vaikka siihen kyllä menee varmaan aikaa ja Penni on silloin jo kasvanut. ;)

Rebecca kirjoitti...

Oi että, Penni on niin upea piikkuinen!

Anonyymi kirjoitti...

Beautiful pictures! Penni is so cute! :)
/Helene (Meja, Vera and Siri)

Emma ja Koirat kirjoitti...

Penni on kyllä ylisuloinen pentu! :D Onneksi ei pentukuume pysty iskemään, muuten olisin ihan pulassa.

Saanko muuten udella, miten päädyit tähän rotuun? :)

Dessi & Teddie :) kirjoitti...

Ihanat kuvat sä otat, mikä objektiivi sinulla on? :)

Anonyymi kirjoitti...

Your blog is so beautiful, and I love your pictures! :D
/ Annika and Izzie (pennis sister)

Roosa kirjoitti...

Kiitos kaikille superihanista kommenteista! Olen uuden hienon älypuhelimen myötä ollut ihan tosi huono vastaamaan teidän viesteihinne, sillä puhelin ja blogger eivät tykkää hyvää toisistaan ainakaan näin kommentoinnin suhteen. Kaikki kommentit ovat kuitenkin nostaneet suupielet kaarelle, vaikken bloggerista voi ihan samaa sanoa. :D (Ts. tämä on nyt kolmas kerta kun kirjoitan tämän saman kommentin. Eikä muuten ole ihan lyhyt teksti. :D)

Jonna, olet aivan oikeassa! Ei todellakaan ole itsestäänselvyys, että koirat tulevat näin hyvin juttuun keskenään. Odotin vähintäänkin jotain teidän tapauksenne kaltaista, tai että Muru heittäisi elämänilonsa ja ryhtyisi surkeaksi erakoksi pennun tullessa taloon. Tai että huusholli olisi muuttunut sotarintamaksi..
Ja kiitos! Murukuva on oma suosikkini näistä, se todella hymyilee siinä. :)

Riitta, Muru kyllä aika polleana kulkee noita omia kulmiaan pentu perässään. Aika liikuttavaa. :D

Maria, taitaa minussa jotain velhon vikaa olla, vaikkakin itseoppinut olenkin. Taikasauvani on google ja loput höysteet kiroan omasta päästäni. Ulkoasut on omatekemiä ja kuvien kanssa saa vähän säätää, että niitä saa vierekkäin. Bloggerilla on omat hölmöt vakiosäätönsä, niin vaatii ajoittain vähän päänraapimista saadakseen kuvat haluamallaan tavalla..

Milena, olet tervetullut! :)

Rebecca, on se aika hieno. Odottelen mielenkiinnolla minkälaisia koiria tästä katraasta kehkeytyy. :)

Helene, thank you for the comment and sorry for my delay in answering! Penni is sweet, just like her mommy! I'm keeping an eye on your blog to see how Vera grows. :)

Emma, saa udella! Tästähän itseasiassa pitikin kirjoittaa ihan oma postauksensa. Muistaisin jonkun nimittäin heittäneen haasteen tähän liittyen. Lyhykäisesti voisin kuitenkin sanoa, että olen aina haaveillut paimenkoirasta ja että australianpaimenkoira oli ollut ajatuksissa jo jonkin tovin. Halusin toisen koiran olevan isompi, soveltuvan kaikkiin keksimiini harrastuksiin, aktiivinen, älykäs ja miellyttämishaluinen. Vaihtoehtoja on toki ollut. Kolme vuotta sitten etsin tosissani sopivaa pyreneittenpaimenkoirapentuetta. Belgianpaimenkoira ja bc ovat kiinnostavia rotuja, mutten itselleni osaa sellaista ajatella. Borderterrieri kävi myös ajatuksissa, mutta jäi suosiolla pois sekin - Murussa on terrieriä tarpeeksi minulle.. Mitä enemmän aussieita pääsin näkemään, sitä enemmän se tuntui omalta. Katsotaan, kuinka tässä Pennin kanssa käy. :)

Dessi & Teddie, kiitos! Sigma 70-200/2.8 on mulla melkein aina käytössä. :)

Annika, thank you! I'm glad to get such nice comments :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)