tiistai 13. marraskuuta 2012

Penninkin näköinen loki

|







Blogissa uusi ulkoasu, jonne Pennikin sai ihan ikioman linkin. Murun päiväkirja palvelee nyt nimellä Murun ja Pennin loki! En hennonnut luopua koko meidän bloggailu- ja kotisivuhistoriaa seuranneesta murunlauma-nimikkeestä kömpelöstä kirjoitusasusta huolimatta, joten samalla me ollaan taas murunlauma.net. Lokikirja lienee ytimekäs selontekijä blogin sisältöön. Perämiehen (allekirjoittanut) tehtävä on pitää lokikirjaa yllä, jotta tiedetään millä vauhdilla laiva kulkee, kuka on millonkin kyydissä ja ennenkaikkea - minne on suunta. Vaikka edes suurinpiirtein. Nimellisesti Muru saa pitää tittelinään ruorimestaria, vaikka kaikki tietävät sen olevan ihan vitivalkean tassun alla. Ei kerrota sille.

Pennillä pentupannassa viimeinen kolo käytössä. Hirvittää, kuinka se kasvaa niin nopeasti. Järjen kehittyminen tulee niin jälkijunassa tuolla tohelolla, että kauhulla odottelen sitä aamua, kun se hyppää alakertaa suojelevan portin yli syliin toivottamaan hyvää huomenta. Tai kun se riehuessaan nakkaa hampaansa housujen läpi pohkeisiin kerrytettyään tuhovoimaa leukoihinsa ja vielä muutaman kilon elopainoa. Eilen lähdin viemään sitä iltapissalle ja hihna lipesi etuovella käsistäni: pikkuaussie ei edes tajunnut, ettei hihnan päässä ole ketään, vaan paineli minkä jaloistaan pääsi tutulle metsäläntille pihatien yli. Arvatkaa, näinkö sieluni silmin pennun jäävän auton alle.
Joku voisi tulla hakemaan sen hoitoon muutamaksi viikoksi. Ja palauttaa koulutettuna takaisin. Vaikka edes sisäsiistinä (t: keväällä asennetut uudet laminaattilattiat kumpuroilla). Anyone?

18 kommenttia:

Huiskuhantamme kirjoitti...

vitsi (jälleen) upea ulkoasu!:)

Essi kirjoitti...

Jonkin aikaa oon jo teidän blogia seurannut. Ihana ulkoasu ja kauniita kuvia! :)

Katja kirjoitti...

Ihana ulkoasu! Ja ihania kuvia <3 Mitä kautta lataat kuvat? :) Ja minkälainen kamera sinulla on?

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuon sivun osoitteen saa tuohon muotoon jotakin.net, eikä silleen että siinä lukee blogspot tms? :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ootko ite piirtänyt ulkoasun, vai! Ihuna kuiteski, aion todella seurata blogianne!

Kata kirjoitti...

Oooi vitsit! Ihan älyttömän ihana uusi ulkoasu <3 Melkein kateeksi käy ;--D

Roosa kirjoitti...

Kiitän lämpimästi kaikkia kivoista kehuista! :)

Katja, lataan kuvat nettikäyttöön kuvat.fi:hin. Käteväksi todettu! Kamera on canon eos 7D, jossa sigma 70-200/2.8-objektiivi näitä kuvatessa. :)

Anonyymi, on monta tapaa, mutta itse laitoin ihan bloggerin tarjoaman palvelun kautta: asetukset-> perus -> blogin osoite, jonka kautta voi sitten ostaa oman .com/.net-päätteisen osoitteen! Eli aika helppoa.

Kiitos myös toinen anonyymi ja tervetuloa kelkkaan. Ulkoasun jutut on juu itse piirretty. :)

Milena kirjoitti...

Aah, ihana uusi ulkoasu! :)

Jenny kirjoitti...

Tosi makee ulkoasu! Ihanat nuo sivulinkit.

Jenni kirjoitti...

Ihana ulkoasu! Nyt on monessa koirablogissa näkynyt näitä itse piirrettyjä ulkoasuja ja pakko myöntää, että ne on kyl niin ihania! Voisin itsekin päivittää omani, hehee.:D Piirtämisvimmaa kun on ja sillä on hauska hassutella.:) Jos viikonloppuna kerkeisi.:)

Anonyymi kirjoitti...

hei, pakko kysyä onko sulla jotain superkikkaa miten saat otettua toinen toistaa hienompia kuvia kohti juoksevasta koirasta? Itse olen yrittänyt samaa, mutta automaattitarkennus (saatikka oma manuaalisähläys) ei pysy ikinä perässä. :D

joo, pakko lisätä, että tykkään tästäkin ulkoasusta!! varsinkin bannerin hahmot ovat hauskat! samankaltaisia on tullut joskus itsekin piirusteltua.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kyllähän minä voisin tuon Pennin ottaa lainaa ;D Heh hee... Tiedätään, nuo kakarat käyvät jokus hermoille, kokemusta omastatakaa! Kyllä ne jotkut vain mahdottomia on... Moni ainakin :)

Huiskuhantamme kirjoitti...

edellises kommentis unohdin kysyä, että ootko sä ihan itse piirtänyt/tehnyt noi linkkienkin kuvatukset?:)

Jonna kirjoitti...

Voi hyvänen aika! Ihana ulkoasu, ihanaihanaihana! Oon aivan innostunut, tuskin maltoin tekstiä lukea tai kuvia kattoa kun häkellyin tästä muutoksesta. Todella onnistunut ulkoasunvaihdos, i like a lot! :)

P.S. Voi Penni-pientä, kun se kasvaa. Siitä tulee varmaan veikeän näköinen aikuisena, pentujen kasvua on aina jännä seurata. (Taavilla on edelleen käytössä ensimmäinen pentupantansa.) Ihanan sävyisiä kuvia!

Milla kirjoitti...

Ihana ulkoasu!

Ja tuttua toi laminaatti ongelma, nimimerkillä jouduttiin vaihtaa kämpästä lattiat sen jälkeen kun Gia oppi vihdoin sisäsiistiks..:D

Josefiina kirjoitti...

Kestipä blondilla kauan tajuta linkit :D " jonne Pennikin sai ihan ikioman linkin" .. öö joo niin minne? Haha, hoksasimpas lopulta, aika ovelaa!
Ihana on ulkoasu, arvelinkin että taiteilija-Roosa on ite piirtänyt. Mie kohta pyydän joululahjaksi Amorille uuden ulkoasun, alkaa tympiä nuo omat kömpelöt tekeleet ja koodien kanssa kiukuttelu :D

Roosa kirjoitti...

Kiitos kehuista! Ulkoasunvaihdos lienee nyt virallisesti hyväksytty! :)

Jenni, piirtele pois! Kyllä ulkoasuihin tulee ihan omaleimainen kuva kun vähän taiteilee. Tämä ulkoasu syntyi oikeastaan ihan vahingossa. Turhauduin niin, kun en saanut koirista sievää yhteiskuvaa ulkoasua varten, joten otin kynän käteen ja piirsin sellaisen itse. :D

Aussipapu, ei mulla mitään superkikkaa taida olla, sillä vauhtikuvien onnistuminen tuntuu vaativan satoja kuvia sarjassa ja hitusen onnea päälle! Mutta on mulla muutama kikka kolmonen, joilla saa onnistuneita otoksia.
Ensinnäkin, suljinnopeuden on oltava luonnollisesti lyhyt, jotta liike saadaan pysähtymään. Ja lyhyen suljinnopeudenhan saa aikaan olosuhteista riippuen ISO-arvoja ja aukon suuruutta säätämällä. Esimerkiksi näin syyshämärällä voisi "valoisaan" aikaan ulkona olla ISO600-800 (ellei enemmänkin), aukko suurimmalla mahdollisella arvolla objektiivista riippuen (esim f2.8) ja suljinnopeus 1/1000 luokkaa. Itse tykkään pehmeästä bokehista, joten suosin suuria aukkoarvoja. Mitä tarkennukseen tulee, ei manuaalisesti edes maailmanmestari varmaankaan onnistuisi saamaan terävää kuvaa nelijalkaisesta menijästä ilman aikamoista onnenkantamoista! Joten! Otetaan käyttöön jatkuva tarkennus (canoneissa Ai Servo) ja valitaan käsin yksi tarkennuspiste suurinpiirtein kuvaruudun keskeltä sen sijaan, että kamera arpoo kaikkien tarkennuspisteiden väliltä. Näillä eväin pitäisi jo onnistua. :)

Anonyymi, tervetuloa hakemaan yksi termiitti lainaan! Olen kyllä Murun kanssa päässyt aivan uskomattoman helpolla verrattuna Penniin..

Huiskis, olen piirtänyt juu! Ikuistin mielestäni aika onnistuneesti meidän trion suhteet..

Jonna, oi ihanaa kiitos! Kiva kun tykkäsit! Mä vähän jänskäsin tätä vaihtoa. Oli hankala koodata ja pelkään yhä, että se lakkaa toimimasta. :D
Pennistä tulee varmaan isona aika hauska! Erityisesti odotan, millainen karva sille oikein tulee. Sillä tuntuu nimittäin olevan aika lyhyt turkki ja kuvista päätellen muihin sisaruksiin verrattuna kaikista lyhyin. Seurailen siis mielenkiinnolla sekä omani, että muiden sisarusten kehittymistä!

Milla, voi eikä oikeasti! Toivottavasti meidän uusille lattioille ei käy sama kohtalo.. Ne kupruilevat jo ikävännäköisesti Pennin suosimissa pissapaikoissa. :D Äh. Pennut.

Josefiina, jänskäsin tajuaako noita linkkejä. Ne taitaa olla aika piilossa :D pitää kehitellä varmaan jotain.
Ja kiitos! Hihi taiteilija-Roosa. Koodien kanssa kiukuttelu on kyllä niin tuttua. Kamalaa hommaa, suorastaan. Tämänkin ulkoasun takana viikkojen taisto.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Minulla onkin nyt ihan kokemusta vaikeista pennuista, meillä tosiaan asustaa 8 kuinen irkku, ja sehän oli sitten pennuista ovelin/itsepäisin, mutta kuitenkin söpöin! Minulla itse ei ole missään täällä käyttäjää, ja siksihän nimeni on aina Anonyymi, taidanpa laittaa itselleni nimimerkin, koska usein blogianne seurailenkin... olen siis vaikkapa Lulu (koirani nimi)!
Olen kyllä päättänyt joskus hankkia aussien tai borderin... olisitpa tuttu minulle, voisin ottaa Pennin lainaan (kirjoitin sen viestin, jossa vitsailin, että voisin ottaa Pennin hoitoon)! Nuo aussiet on kyl ihkui, haluaisin sellasen! Okei, mut laitatko taas postauksen blogiisi pian!?

Terkuin

Lulu

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)