keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Treenimaniaa

|
Oi ja miljoonannen kerran voi. Olen ollut niin huono päivittämään blogia, että ihan nolottaa. Kurjuus. Ne ällösöpöt pentukuvatkin, mitä piti olla ainakin miljoona tuhatta. Pikkuneiti pitkäkoipi venähtää luvattoman nopeasti. Eihän tälläinen sunnuntaikuvaaja pysy edes perässä. Valituksen sarkaa: uusi blogiulkoasu. Missä se on? Pentu on ollut talossa jo hyvän tovin, eikä sitä ulkoasusta huomaa. Ei ollenkaan tapaistani. Inhoan vain niin niin niin syvästi ulkoasujen tekemistä, etten ole saanut aikaiseksi muuta, kuin verestävän päänahan kaikesta tästä päänraapimisesta. Mutta nyt jotain kuulumisia (ja kuvia)!





Jälkitaudin kanssahan niistä ylimääräisistä treeneistä tultiin silloin edellisestä toivottua ja jouduin jälleen yhdelle viikon mittaiselle vuodelevolle. Umpisurkeaa jo ajatuksenakin, mutta kun huushollissa on seinille juokseva ja tekemistä kaipaava pikkuaussie, voitte kuvitella kuinka surkeat oltavat siellä sohvanperukoilla olikaan. En tiedä oliko ihan sen arvoiset treenit, vaikka superhauskaa meillä Murun kanssa olikin. Sairastelusaldo tälle syksylle on jo kahden viikon pituinen ja syvästi toivon kärsineeni jo taudit tältä erää. Taisin oppia kantapään kautta malttaa pysytellä urheilun kannalta vain lenkkipoluilla toipilasaikana..

Hukattiin Pennin kanssa arvokasta aikaa sairastellessa. Sen kanssa pitäisi päästä niin kovasti näkemään maailmaa. Vaikka Muru onkin kaikessa viehättävyydessään loistokoira, en toivoisi kuitenkaan kohtaloksekseni kahta hermoheikkoa hihnojeni päihin. Olen ottanut pentua mukaan Murun treeneihin ja vekara on päässyt itsekin pitämään hauskaa viikottaisissa pentukoulun kokoontumisissa. Se on saanut kuulla ison treeniryhmän luomaa meteliä hallissa turvallisessä kevythäkissään, eikä ole ollut moksiskaan. Ei tunnu muutenkaan turhaan jännittelevän oikein mitään, vaan ottaa kaiken vastaan pentumaisella uteliaisuudella ja riemulla.

Rokotuksilla ollaan käyty nyt yhden kerran ja vahvisterokotteen aika koittaa jo viikon päästä. Ollaan harjoiteltu bussimatkaamista ja käyty Helsingin vilinässä, isoissa eläinkaupoissa hakemassa (hyväuskoisilta)myyjiltä suuntäydeltä herkkuja sekä katsastettu agilityhalli treenaajineen. Autolla on kuljettu myöskin paljon ja kartutettu uusia ihmis- ja koiratuttavuuksia. Nähty ja maisteltu ensilumi. Haisteltu navetan tuoksua ja ihmetelty maatilan eläimiä.



Penni kasvaa päivä päivältä ja täytyy sanoa, että aika sievä se on. Minun mielestäni on hauskaa, kun ihmisillä on tapana kysyä mikä siitä tulee isona. Katsahdan pentua ja sanon hieman huvittuneena, että aussie siitä pitäisi tulla isona. Omituinen ajatus. Nythän se tuntuu olevan rodultaankin vain pentu. Tuostako muka iso, aikuinen, koira. Muutamana päivänä sen korvat ovat nousseet ajoittain pystyyn. Se voi lenkillä kulkea menemään muutamankin valopylvään välin korvat pystyssä ennen kuin ne painuvat alas. Tänäaamuna edes painovoima ei tuntunut laskevan vasemmanpuolimmaista korvaa, joka hölmönä sojotti kohti kattoa pennun vaatiessa ja vielä jopa syödessäänkin ruokaansa.
Ja se on muuten mennyt korkeudeltaan jo Murusta yli. Murulle se ei tunnu olevan kova paikka. Kai se on se suuri ego. Törkkii pentua pienillä tassuillaan ja saa tuplasti isommasta omaan otsaansa. Muru nauttii silminnähden, eikä tunnu vielä(kään) kyllästyneen pentumaisiin painileikkeihin ja naskaleihin poskissa. Murun uljaat häntäkarvat on pentu pistänyt poskiinsa ja Murun posket tuntuvat olevan ikikuolassa korvanpäihin saakka. Niistä on tullut aikamoinen parivaljakko.



Jotenkin tässä tulee huomanneeksi, kuinka eri taajuudella ne kuitenkin tuntuvat toimivan. Murun logiikka on ehkä yksinkertaisempaa, jos niin voisi sanoa. En osaa sitä muuten selittää, kuin sillä erolla, jonka huomaan koirissa niitä temppuiluttessani. Pennillä on tapana roikkua Murun hihnassa ja yhtenä iltana yritin lenkillä opettaa Penniä irroittamaan Murun hihnasta käskystä jätä. Tepsi ihan hyvin muutaman ensimmäisen toiston, kunnes huomasin Pennun hakeutuvan palkan toivossa Murun hihnalle, nykivän sitä puoli-intoisesti pitäen minua selvästi silmällä. "Katso, minähän osaan jo!". Jätä tarkoitti pikkuaussielle irroittamisen sijaan sitä, että sen tuli käydä ensin nakkaamassa hihna suuhunsa, nykiä sitä sopiva tovi ja tulla noutamaan herkku ja kehu.
Joku varoitti minua joskus, että tämänkaltaisen älykkään rodun edustaja voi oppia nopeasti haluttujen toimien lisäksi myös niitä ei haluttuja. Ja että sellainen voisi naruttaa omistajaansa ihan 6-0 halutessaan. Mutta eihän eläinkunnan edustaja minun kaltaistani älykästä yksilöä yksinkertaisuudessaan voi peitota.
Taisin olla väärässä. Tunsin oloni aika yksinkertaiseksi.

Meillä (tai minulla!) riittää nyt vilinää harrastusrintamalla, sillä Murun viikottaisten ohjattujen treenien lisäksi hallilla vietettyjä tunteja kerryttää nyt myös Pennin pentukoulu sekä agilityn jatkoryhmän parituntiset sessiot, joihin olen tullut värväytyneeksi avuksi apukouluttajaksi auttamaan vasta-alkajia uuden harrastuksen parissa. Hauskaa! Kyselin Pennille myös pentutokopaikkaa, mutta se selviää vasta myöhemmin. Tässä sitä oltaisiin siis hallilla neljänä iltana viikossa, jonka päälle tulee vielä Murun kisat ja ulkopuolisten kouluttajien järjestämät extratreenit. Aikamoista.
Ja niistä kisoista: me käydään lauantaina kokeilemassa onneamme kahdella startilla. Seuraavana viikonloppuna on taas kisat. Metsästetään viimeistä nollaa, jos vielä tämän vuoden puolella saataisiin kaikki kolme kasaan!

8 kommenttia:

Linnea Skogberg kirjoitti...

Miten näitä pystykorvasia ausseja nyt tuntuu tulevan useempia :D Sehän ei oo sallittu, eihän?

Jenna kirjoitti...

On se vaan niiiin söpö! Laita meille nähtäväksi kuva, jossa kaksikko seisoo tai istuu vierekkäin - sellainen olisi hauska nähdä! Vai istuuko Muru tuossa jengikuvassa? Siitä ei oikein erota, onko se puolittain maassa vai ei!

Edesmennyt koirani Niki nappasi samanlailla ei-toivottuja käytösmalleja, niin kuin Pennikin. Nikille tuli opetettua hihnatta ulkoilu ja luoksetulo vasta aikuisiällä (kröhöm) ja äkkiäkös koira tajusi, että sen täytyy juosta minusta katsottuna KAUAS, jotta kutsuisin sen luokseni ja se saisi makupalan. Kyllä siinä tuli vähän aikaa mietittyä, että mikä meni pieleen, kun palkkasin koiran ja se ryntäsi heti hirveän kauas vilkuillen taakseen, koska saa taas tulla takaisin... Kyllä ne vaan on nokkelia!

Roosa kirjoitti...

Pennillä on varmaan joku korvavaihe päällä. Ne miettii mihin suuntaan sojottaisivat. Tuskin ne kuitenkaan pystyiksi nousevat.. Niin ja juu, ei kuuluisi pystyssä olla. :)

Voi kuinka olen yrittänytkään saada noista yhteiskuvaa. Ihan hirveän vaikea homma! Penni ei vielä osaa paikallaoloa kuin muutaman sekunnin verran, eikä juurikaan kestä jos onnistun muutaman askeleen ottamaan ja kyykistyn kameran kanssa alas. :D Yksi suurimmista motivaattoreista tuon paikallaistumisen harjoitteluun on itselleni juurikin se, että saisin jonain päivänä koirista vielä sievän yhteiskuvan! Mutta tosiaan, siihen pyritään!
Muru on omaan tapaansa ottanut yhteisposeeraukseen oman lähestymistavan. Se istuu etujalat roimasti eteenpäin osoittaen. Puoliksi makuullaan. :D
Ja hei tuohan on ihan samaa sarjaa Pennin jätä-käskyn tulkinnasta! Ihan hassua, varsinkin kun tälläiseen ei ole tottunut. Muru menee aina sieltä mistä aita on matalin, ja hoksaa aina yksinkertaisimman reitin siihen tavoiteltuun tehtävään, kun taas Penni tykkää aivopähkinöistä.

Nea kirjoitti...

Heh, mullakin tuntuu tota koiraohjelmaa olevan vähän enemmän ku laki sallii :P Menee semmoset 5-6 iltaa viikossa koiratohinoissa...ja jos suunnitelmat toteutuu niin ens vuoden alussa vielä enemmän...hui, mitenhän mulla riittää aika enää mihinkään muuhun kun koirailuun! :D

ps. mä en vieläkään ole nähnyt Penniä livenä :o

Sarianne kirjoitti...

Aksullakin meinasi toinen korva nousta pentuna pystyyn, mutta niistä tuli sitten lopulta tuollaiset kahden ilmansuunnan propellikorvat. Samanlaiset on Jäynälläkin. :)

Sairasteluista ei kannata huonoa omatuntoa potea, aussien kanssa on tärkeää opetella se rauhoittuminen ja toimettomuuskin! Jäynälle se oli ihan kauhean vaikeaa, mutta nykyään sujuu jo. Helpottaa tulevaisuudessa paljon, kun koira ei tosiaan pingo pitkin seiniä muutaman päivän toimettomuuden jälkeen :D

Tsemppiä kisoihin!

Wiivi kirjoitti...

Kuulostaa tutulta tämä liian älykäs koira -moodi. Meidän nuorin on myös aivan perhanan ovela ja tekee täysin samalla tavalla (on siis liian älykäs mulle! Tekee tästä kouluttamisesta kyllä todella vaikeaa omalta osaltaan. Tosin, se on älyttömän nopea oppimaan uudet asiat..) kuin teidän Pennikin... ;-)

Mutta ihana Penni ja ihana Muru!

Ira kirjoitti...

http://kerakolmennorfolkin.blogspot.fi/2012/11/liebster-pamahti.html
Ja voi apua kuinka suloinen Penni-neiti ♥

Roosa kirjoitti...

Nea, sama juttu siispä! Tuleeko sulle pentu alkuvuodesta, vai?
Pyörähtäkää meidän kanssa lenkillä joku ilta. Tai lyöttäytykää mukaan jos mentäis porukalla Haltialaan. :)

Sarianne, saas nähdä millaiset korvat Penskalle tulee. Aika hauskat ne on tässä vaiheessa. Pystyyn noustessaan suhteettoman suuret ja lörpällään osoittavat kaikkiin ilmansuuntiin samaan aikaan..
Ja niin, ihan totta! Sitähän tässä sitten ollaan "treenattu" ahkerasti sairastellessa.. ;D Kiitos tsempityksistä!

Wiivi, oveluutta havaittavissa meilläkin nyt näin älynystyröiden olemassaolon huomaamisen lisäksi! Sen lisäksi, että Penni on hoksannut kuinka kevythäkin vetoketju ja yläkerran portti avataan, se tietää, että karkureissu sopii toteuttaa vasta, kun kukaan ei ole näkemässä..

Ira, kiitos tunnustuksesta! Myös Penkulan puolesta! :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)