sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tuplanollalla kakkosiin!

|
Takana ihan uskomaton päivä Murun kanssa! Käytiin siis eilen ottamassa kaksi starttia I-HAHin järjestämissä kisoissa Vantaan Vuokkoset-areenalla. Jo ensimmäiseltä A-radan startilta nousunolla ja serti kakkosiin ja muutamaa tuntia myöhemmin ensimmäiseltä kakkosluokan startilta nolla toisella sijalla, jonka myötä myös ensimmäinen LUVA kakkosissa! Käsittämätöntä, meillä on nyt takana neljän nollan suora!

Olin ilmoittanut meidät kahdelle ykkösluokan agiradalle ja lähdimme aamulla tavoittelemaan nousunollaa ja menolippua kakkosluokkaan. Tavoite oli plakkarissa jo ensimmäisen radan jälkeen ja meidät siirrettiin kakkosluokan lähtöluetteloon B-radan ensimmäiseksi starttaajaksi.




Miniykkösten A-rata (josta video yllä) oli aika simppeli ja palasin rataantutustumisen jälkeen aika hyvillä mielin noutamaan autossa odottavaa koiraa. Meidän suoritus menikin ihan hyvin, vaikkakin Muru kävi vähän hitaalla ja sain vedättää sitä läpi radan.. Voi olla, että sen hitaus kumpuaa edelleen siitä kisapaikan luomasta jännityksestä. Tutussa ja turvallisessa treenihallissa Muru pistää koipea toisen eteen varaumuksetta, mutta harvemminpa onnistumme treeniratoja kerralla suorittamaan nollan arvoisesti - Murun hipsuttelusta kisaradalla on siis varmaankin ollut tekemistä näin monen peräkkäisen nollan kanssa. Varmistelevaa koiraa on helpompi ohjatakin, kuin sinkoilevaa ärrieriä. Vaikkakin hauskempaa on itse sinkoilla mukana, kuin juosta edellä ja kannustaa koiraa etenemään. Vaan eiköhän sitä vauhtia saada varmuuden mukana.

Luppoaikaa meille jäi nelisen tuntia ennen kakkosluokan kisoja, joten ajeltiin kotiin ottamaan päikkärit. Se teki ihan hyvää, sillä Muru ei olisi varmasti jaksanut odotella kisapaikalla tuntitolkulla ennen omaa vuoroa. Enpä muuten olisi minäkään. Kuin yhteistuumin kääriydyttiin sohvalle kotiin päästyämme ja otettiin tirsat. Muru on niin näppärä.



Video alkaa vasta kepeiltä, sillä puhelimen kamera oli aluksi kuvatilassa videomoodin sijaan.. Alla olevassa ratapiirroksessa kuitenkin koko rata!

Palattiin kisapaikalle odottamaan kakkosluokan ratojen alkua ja sain paikanpäällä huomata, että mehän startataan B-radalla ensimmäisinä. Ihan kauhea ajatus! Sitä mieluusti seuraisi muiden suorituksia ennen omaa vuoroaan ja bongaisi mahdolliset pommipaikat, joita ei rataantutustumisessa olisi osannut ajatellakaan. Juoksin suoraan rataantutustumisesta hakemaan Murun autosta ja puuskutin hiukset pystyssä hengästyneenä radalle suoraan meidän vuorolle. Tästä radasta jäi kuitenkin positiivisempi fiilis. Murulla ei liioin ollut suurin vaihde silmässä, mutta jolkotti se ihan sopivaa vauhtia läpi radan.

En pysty vieläkään oikein käsittämään, kuinka meidän vuoden tavoitteet onkaan saavutettu näin moninkertaisesti ja vieläpä näin nopeasti. Huikeaa. Ensi lauantaiksi olin ilmoittanut meidät kahdelle ykkösluokan agilityradalle, mutta nyt nekin on vaihdettu kakkosluokan starteiksi. Vielä tämän vuoden puolelle olen katsonut ainakin kahdet kisat. Muru osoitti eilisissä kisoissa päässeensä jo tyystin ohi kauhustaan pillinvihellystä kohtaan. Se oli oikea rentoreiska, vaikka ajattelin suuren hallin ja isojen kisojen luoman metelin ehkä saavan Murun varpailleen. Pitkä ja kivinen matka tähän pisteeseen on ollut kaiken sen hampaankiristyksen ja itkunpidättelyn arvoista. Ja sen myötä onnistumiset niin antoisia!
Enpä olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut, että ollaan tässä. Puhumattakaan, että olisin vielä keväällä uskonut, että talossa astelee pentu ja Murun kanssa kisataan kakkosissa. Jos tämä kaikki on unta, en toivo tulevani herätetyksi!

15 kommenttia:

Rebecca kirjoitti...

Onnea! Teillä meni ihan mielettömän hyvin :) tirsat näköjään tekivät hyvää, Muru vetää huomattavasti paremmalla draivilla ton B-radan.

Julia kirjoitti...

Vautsi, hirmusti onnea! Sujuvan näköistä teidän meno. :)

kata kirjoitti...

Mulle on tulossa AHT pentu joulukuussa : ) osaatko sanoo minkä ikäsenä kannottas alottaa agilityn jonkunlaine kurssi :) Mua kiinnostaa paljon kuulla noista lisää!

Huiskuhantamme kirjoitti...

wau, ihan hurjasti onnea! taitavan näköistä menoa!:)

Jenni kirjoitti...

Onnea tosi paljon! Mahtavaa miten Muru on päässyt pelostaan, hienosti se paineli radalla.:)

Roosa kirjoitti...

Rebecca, Kiitos! Ne tirsat taisivat todella tehdä hyvää. Olisin varmaan jännittänyt itseni ihan uuvuksiin ilman nokosia. :D

Julia, kiitosta! :)

Kata, me ollaan Pennin kanssa jo pentuaksakurssilla! Tietysti me harjoitellaan lähinnä vain yhteistyötä koiran kanssa häiriössä muiden pentujen häärätessä omien ihmistensä kanssa samalla kentällä. On ihan loistavaa treeniä niin sosiaalistamisen, kuin häiriönkin kannalta. Mitä itse agilityyn tulee, niin siivekkeiden kiertämisiä, rimattomien esteiden läpijuoksua ja suoria putkia vielä, kun pentu on niin nuori. Rimoja voidaan ottaa mukaan matalimpaan mahdolliseen korkeuteen (5cm) sitten jossain vaiheessa, muut esteet saavat myös vielä odottaa.
En halua kiirehtiä ja rikkoa koiraa tekemällä liikaa liian varhain, joten odottelen vähintäänkin siihen asti, että Penni on vuoden ikäinen ennenkuin yritänkään nostaa rimoja lähellekään maksikorkeutta tai harkitsen keppien treenaamista. Olen huomannut pennun kanssa agilityn aloittamisen olevan mielipiteitä jakava juttu. Jotkut ovat sitä mieltä, ettei pennun kanssa tulisi ollenkaan treenata kiertämisiä sun muita, mutta mulla on sellainen seiniä päin juokseva ja jos millaiselle mutkalle joutuva tohelo, etten näe mitään syytä, miksei sitä voisi pyörittää oman akselinsa ympäri jalkojensa juuressa tai pyöräyttää siivekkeen ympäri treenimielessä. Kunhan on kohtuus kaikessa ja treenaa leikin varjolla! Varsinaista agilityä oikean korkuisine esteineen luonnollisesti vasta sitten, kun koira on kehittynyt aikuismittoihinsa. :)

Kiitos, Huiskis ja Jenni! Mä olen kyllä niiiin onnellinen, että Muru on jättänyt turhat jännittelyt taakseen. Se on kuin eri koira. :)

Kata kirjoitti...

Vaude!! Onnea teille tositosi paljon! :--) Tosi kivan näköstä menoa teillä. Meidänkin pitäisi Manun kanssa taas ahkeroitua ton agilityn kanssa.

Laura kirjoitti...

Vau, tosi isot onnittelut! Hienoa työtä olet Murun kanssa tehnyt :)

Nea kirjoitti...

Hurjasti onnea! Mahtavaa :)

kata kirjoitti...

Kiitos vinkeistä :)! Oon katellu just tollasta pentukurssia itekkin. pitää katella niitä kursseja vähän.

Milena kirjoitti...

Onnea! Kuka oli muuten tuomarina? :)

Tiina kirjoitti...

Huikeaa, onnea kovasti! :) Teillä on kyllä hieno tulosputki alla ja mahtavaa, että Muru on päässyt jänskäilyistään yli!

Jenni kirjoitti...

Tosi upeasti teillä menneet nämä viimeaikaiset kivat! Saa nähdä tukeeko Pennistäkin tuollainen agility koira! (:

Ada kirjoitti...

Onnea!

Roosa kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! Kyllä tälläisestä saa ihan uutta potkua taas treenaamiseen. Ei sillä, ettenkö jo muutenkin vietä kaikkea vapaa-aikaani hallilla :D Muru on ollut ihan huippu.

Milena, ykkösluokan radan arvosteli Kari Jalonen ja kakkosluokan radan Ritva Herrala. :)

Kata, suosittelen! Meillä on ollut Pennin kanssa superkivaa. Ja ollaan saatu ihan kullanarvoisia vinkkejä näin muutenkin yhteiselon alkutaipaleelle. :)

Mistake, tarkoitus olisi, että Pennistä tulisi myös aksakoira!

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)