keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Välillä on hankalaa olla trio

|


Tehtiin viikonloppuna pitkästä aikaa kierros Haltialassa Riitan ja koirien kanssa. Tuntuu, kuin edellisestä kierroksesta olisi kulunut pidempikin tovi, sillä oikeastaan vasta nähdessäni Pennin Fiiliksen rinnalla huomasin todella, miten se onkaan tässä välissä ehtinyt venähtää. En pysty itsekään olla hämmästelemättä, kuinka ällistyttävän nopeasti aika taas tuntuu valuvan. Kohta on joulukuu. Joulukuu! Tänäaamuna koirilla oli kevyt askel vasta maahan pudonneella lumikerroksella. Viikonlopun kuvissa puolestaan on vielä kuin kesä.

Muru pääsi kuin varkain aloittamaan juoksunsa. En ollut onneksi ehtinyt maksaa ilmoittautumisia vuoden viimeisiin agilitykisoihin. Tällä kertaa ne juoksut pääsivät yllättämään. Suuremmin vieläpä kuin ensilumi autoilijan. Kuten luntakin, olisin normaalisti varmaankin osannut jo odotella niitä näille kieppeille, mutta nyt olin välttynyt niiltä tyypillisimmiltäkin vihjeiltä. Se on ollut jostain käsittämättömästä syystä mahdottoman turvoksissa ja olin miettinyt pääni puhki mistä se olisi voinut johtua. Ruokaa se ei ole saanut mitenkään tyypillistä enempää tai liikuntaa vähempää. Treeneissä se on ollut aavistuksen ponneton. Pennille äkäinen. No juoksut. Muru on kieltämättä saanut vähemmän huomiotani - puolet aiemmin saadusta huomiosta on nyt perinyt Penni. Ellei enemmänkin. Pentua täytyy olla viemässä tunnin välein pihalle ja syöttääkin neljästi päivässä. Ja saa se kahdenkeskistä laatuaikaakin kahdesti viikossa pentutreenien muodossa. Murun jättäminen kotiin Pennin treenien ajaksi ei tuntunut helpolta ensimmäisellä kerralla, eikä ole helpottunut viikkojenkaan kuluessa. En ollut koskaan ajatellut kahden koiran omistamisessa tätä puolta. En pidä siitä. Onko pentu vienyt huomioni oikeasti niin, etten ole huomannut Murun juoksuja ennakoivia ilmiselviä merkkejä? Voi Muru. Minun Muruni. En voi uskoa sitä.

Pennin jättäminen kotiin on miljoonasti helpompaa, mutta käytännöllisempää on usein ottaa se mukaan. Oli se sitten häkissä kuuntelemassa meidän treenejä tai lenkillä riekuttamassa Murua. Murua sen sijaan on turhaa ottaa mukaan pentutreeneihin häkkiin istumaan. Me ollaan Murun kanssa oltu niin ehdoton kaksikko, että trioksi muotoutuminen on ollut psyykkisesti aika omituista. Nyt minun pitäisi jakaa aikani ja huomioni kahdelle, vaikka se aiemmin oli keskittynyt niin Muruun. Harjoitellessamme Pennin kanssa pentutokon kotiläksyjä, Murun mielenkiinto herää tuttuun naksuttimen ääneen ja se kömpii sohvalta seuraamaan Pennin touhuja. Penni saa harjoitella juttunsa ja lopuksi pyydän Murua istumaan, tekemään bravuuritemppunsa ja annan sille säälinamin. Naureskeltiin Riitan kanssa, kuinka Murusta on tullut niin nössykkä. Inhimillistäisin sitä aivan liikaa, jos kuvittelisinkaan sen murehtivan näitä asioita samalla tavalla kuin minä. En kuitenkaan voi olla ajattelematta, kuinka pennun tulo on vaikuttanut minun ja Murun väliseen suhteeseen. Muru on elämäni koira, mutten ole tainnut viimeaikoina antaa sille arvoa. Haltialan pelloilla se kuljeskeli nenä maata viistäen tyypilliseen tapaansa pienessä punaisessa sadetakissaan nuorempien kirjaimellisesti juostessa sen yli. Seitsemästäkymmenestä otoksesta kahdeksaan oli ikuistettu pieni sadetakkinen koira. Kolmesta niistä punainen sadetakki näkyi vaimeasti taustalla.



Tämäkin varmaan pitäisi luokitella kategoriaan Hömppää. Taidan olla ihan hölmö miettiessäni näitä juttuja. Olenkin. Eihän Murukaan niillä rasita päätään tai tunnu muutenkaan olevan mitenkään erityisen tyytymätön. Päinvastoin, se on tuntunut olevan niin tyytyväinen oloonsa saadessaan koiraseuraa.
Tänään lähdetään kuitenkin pitkälle iltalenkille. Minä ja Muru.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti onkin... kun huomaa, että on antanut turvaa ja hellyyttä sille uudelle söpölle pennulle enemmän kuin toiselle, mahtavalle maailman parhaalle tyypille... ☺ "Turha asiaa on murehtia, jos elämä on ja jatkuu samanlaisena, jos asialle ei tee mitään, miksi luulisit sen muuttuvan"

//Kersti

Ps. Nuo mun ihme lauseet, jotka alkavat " -merkeillä, ovat jotakin ihme päähänpistoksia ;)

Riitta kirjoitti...

Penni on niin pätevän pikkupaimenen näkönen tossa ekassa kuvassa! :')

Roosa kirjoitti...

Mä olen usein tullut verranneeksi pennun hoitamista pienen (terävähampaisen) lapsen hoitoon. Täytyy koko ajan olla vahtimassa mitä se seuraavaksi keksii ja koska saa olla siivoamassa sotkuja. Sillä erotuksella toki, että saa ihan kiitettävästi juosta ulkona päivän mittaan penskan kanssa. Joten kai se aikaa ja huomiota viekin. Ehkä me vielä tästä Murun kanssa selvitään!

Ja Riitta, niinhän se Penni onkin. Hän on niin tärkeänä paimentamassa sadetakkista kippurahäntälammasta. ;)

Huiskuhantamme kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Huiskuhantamme kirjoitti...

tuo on niin tuttu tunne täälläkin, kun kirjoitit tuosta Murun jättämisestä kotiin! Aluks kun Nekku tuli meille, musta tuntu tosi pahalta mennä käyttämään vaan pentua, Bellan jäädessä sisälle. Tosin nyt taas jos lähdetään B.n kans kaksistaan treenaamaan niin on vaikeeta jättää Nekku kotia, hankalaa tää kahden koiran omistaminen :D Tuon takia mulla yleensä kulkeekin joukossa molemmat hurtat, vaikka vaan toisella oiskin treenit. Ehkäpä Nekku onkin sen takia niin kovin riippuvainen B.stä. Peppi taas kun on siskoni koira niin sen kans olikin niin helppoo ku sisko hoiti treenaamiset yms. ja Bella sai edelleen nauttia kokonaan mun huomiosta:)

Jenni kirjoitti...

Just sen takia en nyt uskalla ottaa toista koiraa, pelkään että tunnen kokoajan pahaa mieltä jos touhuan toisen kanssa enemmän.:( Kotikotonakin kun koulutan Elsaa, tulee paha mieli jos Kille kattoo vierestä. Ennen touhusin Killen kanssa pelkästään. Hankalaa tää.:/ Olisi kiva muuten kuulla mitä juttuja tuolla pentukurssilla tehdään.:)

Unknown kirjoitti...

Teille ois tunnustus -> http://pupujenkauhu.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog.html

Sarianne kirjoitti...

Mulla ei tuota huonoa omatuntoa ole ollut, mutta ehkä se johtuu siitä, että meillä on jo niii-in monta vuotta ollut se kaksi koiraa. Oikeastaan oli pikemminkin niin, että kun minulla oli vain tuo Aksu, tuntui siltä, kuin jotain puuttuisi! Jäynän kotiuduttua koiramäärä on ollut sopiva.

Meillä molemmilla koirilla on omat treenipäivänsä ja kisareissunsa. Molemmat saa sitä omaa aikaa minun kanssani :) Kotona naksuttelutuokiot pidetään siten, että vuorotellen on toinen koira portin takana odottamassa omaa vuoroaan :) Molemmilla on siis oma vuoronsa päästä hommiin minun kanssani.

Sirkku kirjoitti...

Huh, en ole varmaan aikoihin kommentoinut vaikka kaikki postaukset olenkin lukenut, joten nyt siis kaikki kerralla: Onnea Murun nollista! Ulkoasu on tosi kiva! Penni on aikas ihana! Ja vielä hyvää joulua :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)