lauantai 5. tammikuuta 2013

Oma loki treeneille

|


Olen vähän ajatellut pistää pystyyn treenipäivyriä tämän blogin kylkeen. Aivot alkaa kaivata jotain paikkaa, jonne raportoida ja pistää muistiin treenejä. Olisi myös hauskaa myöhemmin seurata, kuinka sitä on edistytty. Kynnys on kuitenkin aika korkea lisätä tänne blogin puolelle videoita sunnuntaitreenailuista tai sepustusta oman pään selvittämiseksi. Tai lisätä puhelinräpsyjä niiden kuvien joukkoon, joiden eteen on saatettu nähdäkin vähän vaivaa. Toisaalta juuri niitä kuvia on eniten ja juuri niissä näkyy Pennin kasvu ja kehitys aika hyvin.

Ken tahtoo, saa siis vilkaista meidän treeniblogiin osoitteessa www.treenit.murunlauma.net. Pohdin tässä pistänkö blogin vain niille, jotka sitä tahtovat lukea, vai annanko hölmöjen videoiden ja puolijärkevien treeniajatusten olla julkisia. Toistaiseksi saakoon olla. Tokoasioissa kaipaan ja taidan tarvitakin vähän palautetta kokeneemmilta (nyt kun ei toistaiseksi treenata viikottain ohjatuissa treeneissä), joten olkoon treeniloki väylä sähläysvideoille ja ongelmanratkaisuille!


Muistatteko vielä sen pikkupennun? No mä en. Mä oon jo viiskuukautta. Ja näin iso.

Me käytiin tänään vähän omatoimitreenaamassa hallilla molempien koirien voimin. Sain siskon mukaan ottamaan Pennistä edustavia kuvia. Saatan olla aavistuksen puolueellinen, mutta aika näpsäkältä näyttää pikkuaussie omaan silmään.



Murun viikon takaisista kisoista pitikin kirjoittaa pientä raporttia. Murulla on nyt ollut pieni epämotivaatiokausi - se jarruttelee ja laahustaa treeneissä, ja joudun jatkuvasti innostamaan koiraa radalla niin, että juostessa loppuu happi kaikessa kannustamisessa.. Kisoissa oli sama meininki, vaikka mielestäni alkulämppäyksessä Muru oli vielä aivan erinomaisella tuulella. Reippaana ja pirteänä, kerrassaan lupaavalla mielentilalla! Agilityradalta otettiin kuitenkin yliaikanolla laahustelusta, kun niin komeasti nostettu vire laski pohjalukemiin heti ensimmäisellä esteellä. Hyppyradalta vitonen kepeiltä - hakeutui toisen välin ohi nenä maata viistäen. Ei kiinnostanut.
Toteutinkin ensimmäisen tälle vuodelle asettamistani tavoitteista, ja varasin samana iltana Murulle ajan fyssarille. Katsellaan vahvistuisivatko epäilykseni ja olisiko pikkukoira jumissa.



Treenilokiin menossa video Pennin tämänpäiväisestä tokohösläyksestä ja vähän aksaakin kimakalla äänellä varustettuna. Tervemenoa!

16 kommenttia:

f kirjoitti...

Voe kun ootta nättejä! :---)

Milena kirjoitti...

Apua, kun se on kasvanut jo isoksi ja kauniiksi! Se näyttää jopa isommalta kuin oma pikkupaimeneni. Onko sulla ollenkaan arviota minkäkokoinen Pennistä voisi tulla jos katsoo vanhempien kokoa?

Kiva, että teillekin tulee luettavaksi treeniblogi. Minä olen ihan hulluna muiden treenien lukemiseen, kun niistä yleensä kasvattaa omaa motivaatiotaan treenaamiseen. :D

Eve kirjoitti...

Tässä on tullut teidän menoa seurattua jo pidempään anonyyminä, mutta nyt sitten uskaltauduin lukijaksi asti (: ihanan innostava blogi sulla, saan siitä lisäintoa omaan koirailuunikin, kiitos siitä (:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, aion seurata myös treeniblogianne, en tunnu ikinä kyllästyvän teistä! Itsekin muute tuossa asetelin itselleni ja Lululle tavotteita...
Nyt menenkin kurkkailemaan, miten teillä on sujunut treeneissä, moips!

Kersti ja Lulu

Anonyymi kirjoitti...

Miten muuten oot opettanu kontaktiesteet, onko esim. joku vapauttava käsky kontaksialueella, ja koiran pitää olla alueella niin kauan kun tulee käsky, vai miten teillä?

Kertsi

Roosa kirjoitti...

Voi kiitos Noora! :D Sählätään somasti rivissä..

Milena, on se aika iso jo! Juuri katseltiin sitä Fiiliksen rinnalla ja todettiin, että taitaa kakara kasvaa vielä kaveristaan ohi. Saa nähdä sitten, mutta Pennin äiskä on aika pieni ja kevyt, kuulemani mukaan isä (en ole päässyt näkemään livenä) on kuitenkin vähän jämäkämpi sitten. Luulen, ettei Penni kovin pieneksi jää, vaan varmaankin se tulee vielä olemaan säkäkorkeudeltaan reilun 50cm kieppeillä. Tällä hetkellä pentu painaa 15kg ja on korkeudeltaan piirun verran alle 45cm - iso likka!

Eve, kiitos! :) Kiva että meidän blogi innostaa muitakin, vaikka toisinaan marmatuksen puolelle käännytäänkin.. :D

Kersti, kiva kuulla! Murun kontaktit olen opettanut namialustalla: koiran on pysähdytttävä kontaktien alasmenolle, kun maassa odottaa palkka. Aika vähän kuitenkin käytin tätä targettitapaa, kun Muru tuntui hoksaavan jutun aika äkkiä eikä ole tarpeeksi vikkelä ampaisemaan kontaktilta ohitseni - pystyn siis palkkaamaan sen kädestä, kun se oikeaoppisesti on pysähtynyt kontakteille. Kisoissa kuitenkin on tehtävä rumia juoksukontakteja, kun meillä ei etenemä riitä ihanneaikoihin ja jostain on niitä sekunteja karsittava. Treeneissä palkkaan toisinaan kesken radankin kontakteilla.
Murulla on kontakteilla ota-käsky, ja koira odottaa vapauttamista. Kisoissa karjaisen ota-käskyn, vaikka vapautankin sen sieltä sitten samantien.

Jenny kirjoitti...

Penni se vain kaunistuu <3 Vautsi! Ihana tuo viimeinen kuva teistä :-)

Roosa kirjoitti...

Niin se taitaa tehdä, siitä tulee isona varmaan ihan soma! Ja kiitos :)

Jenni kirjoitti...

Voi että Penni on jo iso tyttö.:) Mä ainakin oon tosi innostunut teidän treeniblogista, teidän juttuja on aina ollut niin älyttömän kiva lukea! Oon ihan hulluna treeniblogeihin, niitä on kiva lukea ja niissä on aina uusia juttuja joita innostuu kokeilemaan itsekin. Itellä on kans vähän ristiriitaista tunkea järkkärillä ja kännykällä otettuja kuvia sekaisin, mutta en ole jaksanut kahta blogia perustaa joten menkööt sekaisin.:D Ei se niin vakavaa ole.:)

Jenni kirjoitti...

Ompas Penni jo iso! Söpö yhteiskuva teistä :-)

Roosa kirjoitti...

Jenni, kiva kuulla! Itsekin tykkään toisten treeniblogeja selailla. Niistä saa aina ihmeesti vimmaa omaan treenaamiseenkin! Niin ja juu, tuo kuvajuttu nyt oli vaan lähinnä se, että haluaisin jonkun väylän, jonne voisi kirjoittaa oman päänsä tyhjäksi ilman, että tarvitsee miettiä onko siinä sen kummemmin edes oikeastaan järkeä :D Ja heittää tekstin joukkoon jokunen havainnollistava kuva miettimättä, ovatko ne kauniita. :D Tai vaikka olla laittamatta kuvaa ollenkaan! Ja videoita laatuun (niin kuvan kuin treenaamisenkin :D) katsomatta.

Eksynyt, kiitos! Penni on vaaaaaltavan iso ja hurja jo. Ainakin omasta mielestään.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ymmärsin jotain, teillä on siis odottamis ja vapauttamis käsky, aiotko käyttää samaa Pennillä? Laitetaanko namialusta siis kontaktille vai maahan?

Niin, Penni on kasvanut hirmuisasti! <3

Kersti

Anonyymi kirjoitti...

Treeniblogiinne ei voi anonyymi kommata :(
Kommaan sitten tänne:
Niin, missä hallilla käytte treenaamassa? Ja se viedeo oli upia, vaikkei ääniä kuulunutkaan <3

Kersti ja Lulu

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä:
Miten teet noi kuvat esteradoista, esim toi mitä harjoittelitte Pennin kanssa videossa (3 x hyppy 1x putki)??

Kersti

Riitta kirjoitti...

Penni on niiiin pätevän näkönen pieni opossumipaimen!

Roosa kirjoitti...

Kersti, aion käyttää samaa Pennillä. Pennin kanssa lähdetään kontaktitreenejä harjoittelemaan kuitenkin hieman eri tavalla, kun itse kontaktiesteille ei vielä mennä. :) Namialusta on maassa.
Kuvat radoista teen ratapiirrustusohjelmalla, joka löytyy tämän linkin takaa. Niin ja nyt treeniblogiin voi kommentoida myös anonyymisti.

Riitta, on se! :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)