perjantai 25. tammikuuta 2013

Puolivuotias Penni!

|

Penni 6kk, 48cm ja 15kg

Tänään me vietetään puolikkaita synttäreitä. Kuluneella viikolla tulin heikolla hetkellä ostaneeksi kaksi hienoa pantaa eläinkaupan alennushyllyltä: ruskeaa nahkaa olevat niitti- sekä timanttipannat. Olen haaveillut jo pitkään ostavani Murulle niittipannan, mutta ne ovat aina olleet niin tyyriitä, etten ole raaskinut ostaa sovittamatta. Ja harvoinpa on koira mukana. Murulle kun sopisi niittipanta niin hienosti. Nyt kun pannoissa komeili vanhan hintalapun päällä kirkkaankeltainen -70%-tarra, minun oli pakko ottaa panta mukaani. Timanttipanta puolestaan eksyi koriin ihan salamatkustajana..

Somistaa se niittipanta Penninkin kaulaa. Sovitin sitä Murulle ja totesin ilokseni, että voisin pitää niittipantaa katu-uskottavalla pikkupiskilläkin. En nyt ihan uskonut, että voisin pitää yhteistä pantaa molemmilla koirilla, kun kokoeroa on sen verran huomattavasti, mutta kappas vain, kaksi kärpästä yhdellä iskulla!





On kerrassaan käsittämätöntä, että Penni on jo puolivuotias. Ja etten viimevuonna tähän aikaan tiennyt, että eteisen naulakossa roikkuisi nyt kaksi nahkahihnaa. Niin se vain tekee: aika yllättää.

8 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Äkkiä ne pennut kasvaa.:) Ei muuten uskoisi että Penni on Elsan kokoinen (49 cm ja 15 kg), kai toi karva sit hämää niin paljon sillä Elsa on kyllä aikamoinen luuviulu.:O

Tokassa kuvassa noi silmät! <3

Sarianne kirjoitti...

Penni onkin sitten jo ohittanut Jäynän, joka on 47cm/13,5kg :)

Roosa kirjoitti...

Penni saattaa olla aavistuksen pulskea :D Sillä on tapana olla kyttäämässä koska Muru on syömisensä syönyt ja ampaisee kipolle jämänappuloiden toivossa. Muru on toisinaan vähän huono syömään ja jättää nappuloita kipponsa pohjalle.. Pennihän on haukkana paikalla heti kun Muru kääntää kipolle selkänsä. Täytyy siis olla tarkkana tuon Pennin ruokailun kanssa, ettei pääse pullistumaan. :D Myös säkäkorkeus on mitattu aiiika hätäisesti (pentu ei ihan vielä ole hoksannut sitä aloillaan olemista mitattaessa....) vaikken usko sen tuosta ihan kauheasti heittävän.

Ja Sarianne Jäynähän on sitten TOSI pieni! Siis kun olen sen ohimennen nähnyt olen kyllä havainnut sen pikkuruisuuden mutta että Penniäkin pienempi! Minkä kokoinen Jäynä oli puolivuotiaana, onko sulla jotain tilastoja kirjoitettuna talteen? Olisi mielenkiintoista verrata! Jäynä on myös paljon solakampi! (Pistetään pentupulleuden piikkiin nuo Pennin kilot, ehheh... :D)
Saas nähdä millainen tästä omastani tulee. Jotenkin sen odottaa kasvavan vielä huimasti isommaksi, kun se on vielä niin kakara, mutta tässähän aletaan jo lähestyä ihan täysikasvuisen koiran lukemia!

Milena kirjoitti...

Pennihän on jo isoksi aussieksi kasvanut! Ei taida olla enää mitään sylikoira kokoa? Rilla on sopivan pieni, että se vielä kulkeekin sylissä (44cm/10kg).
Rillakin on ehkä vähän pulskea joulun jäljiltä, kun oltiin sillon mummolassa paljon ja mummolassa korat saavat aina herkutella paljon. Meilläkin pitää varmaan vähän katsoa nouden syömisten perään, varsinkin jos vieraillaan mummolassa. :D

Sarianne kirjoitti...

Aika laiskasti jaksoin Jäynää mittailla :D Viiden kuukauden ikäisenä oon laittanut mitan vikan kerran ylös ja silloin Jäynä on ollut n. 44cm korkea eli aika paljon Penniä pienempi, luulisin?

Aksu taasen on ollut viiden ja puolen kuukauden ikäisenä 52cm/16,4kg eli Penniä sitten paljon isompi korkeuden puolesta. Nykyään Aksu on n. 58-59cm/25kg. Voinet uskoa, ettei näitä kahta kukaan ole samanrotuisiksi arvannut. Aksu & Jäynä on niin eri kokoiset ja vielä tosi eri väriset. Yleensä toista veikataan sekarotuiseksi ja toista joksikin muuksi.

Sirkku kirjoitti...

Voi, onnea puolivuotiaalle! Penni on huristellut jo ohi Sususta, joka on kutakuinkin 47 cm ja 15 kg. Muistelen, että Suppe oli puolivuotiaana 45 cm ja 10-11 kg... Järkyttävä kirppu! Mikään ruoka ei silloin tuntunut tarttuvan. Susulle on tullut muutenkin massaa ja leveyttä runkoon tosi hitaasti ja nuo viimeiset pari kiloa vasta varmaan viimeisen vuoden aikana. Nyt se alkaa jo näyttää aikuiselta koiralta ja lihastakin on tarttunut, se on tuollainen käytännöllinen ja kestävä omppupeppuinen tappijalka :D Ei mikään sprintteri toisin kuin Viiru.

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsit! Penni on jo iiiiiiso tyttö <3

Kersti

Roosa kirjoitti...

Milena, ei sitä ihan vissiin enää sylikoiraksi luokitella, vaikkei se itse sitä hoksaakaan.. :D Rilla on aika näppärän kokoinen! Muru tuntuu niin pikkuiselta nyt kun Penni on alkanut kasvaa isommaksi. Ei Muru edes tuntunut pikkukoiralta ennen Penniä, nyt kun sen nostaa syliin tuntuu kuin ilmaa kannattelisi! :D

Sarianne, minäkin olen ollut tosi surkea mittailemaan Penniä. Kaksi kertaa olen mitannut: viis- ja nyt kuuskuisena. Penni oli viiden kuukauden ikäisenä itseasiassa 45cm korkea! Eli ei niin kovasti suurempi kuin Jäynä samanikäisenä. Vaikka on Pennillä varmasti sitä elopainoa ollut enemmän.. Aksu onkin sitten paljon suurempi! Aika hauskaa että sulla on kaksi niin tyystin erilaista saman rodun edustajaa. :D

Kiitos Sirkku! Pennille tuntuu tarttuvan kilot keveästi ja täytyy oikeasti alkaa pohtia tätä ruokkimispolitiikkaa. Pitänee alkaa vaihtaa penturuokaa johonkin keveämpään tavaraan.. Susukin on niin pikkuinen!

Kersti, niinhän se kai alkaa olla.. :)

Lähetä kommentti

Muru laumoineen kiittää kommentistasi. :-)